Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Μπαρμπαρούσης: Ποινική δίωξη για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας
ΕΛΛΑΔΑ

Μπαρμπαρούσης: Ποινική δίωξη για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας

Του Πέτρου Καρσιώτη Αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας, είναι πλέον ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής  Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, για τις δηλώσεις του στη Βουλή που προκάλεσαν σάλο και αλυσιδωτές πολιτικές και δικαστικές αντιδράσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο Κων. Μπαρμπαρούσης κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις «τηρήσουν τον όρκο» τους και να συλλάβουν(!) τον πρωθυπουργό, τον […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας, είναι πλέον ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής  Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, για τις δηλώσεις του στη Βουλή που προκάλεσαν σάλο και αλυσιδωτές πολιτικές και δικαστικές αντιδράσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κων. Μπαρμπαρούσης κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις «τηρήσουν τον όρκο» τους και να συλλάβουν(!) τον πρωθυπουργό, τον Υπουργό Άμυνας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Η έρευνα του αρμοδίου Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γ. Καλούδη, ολοκληρώθηκε γρήγορα,  με τις καταθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας και ο εισαγγελέας στη συνέχεια, αφού έλαβε γνώση λέξη προς λέξη της ομιλίας του βουλευτή,  προχώρησε στην απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του.

Στη συνέχεια παρέπεμψε την δικογραφία στον ανακριτή.

Ο  δικαστικός λειτουργός, ο οποίος  θα εξετάσει τον φάκελο της υπόθεσης, θα κρίνει ο ίδιος, αν θα διατάξει την σύλληψη του βουλευτή με την διαδικασία του αυτοφώρου ή αν θα τον καλέσει σε απολογία για την  σοβαρή κατηγορία.

Πάντως, πριν από τη δικαστική εξέλιξη, πρώτος κατέθεσε για όσα συνέβησαν στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ενώ αμέσως μετά κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης.

Οι δύο πολιτικοί προϊστάμενοι του Υπουργείου Εθνικής  Άμυνας προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο με όλα τα στοιχεία για τα λεχθέντα από του βήματος της Βουλής βουλευτή ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για βαρύτατα αδικήματα κατά του πολιτεύματος.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για εκείνον που προβαίνει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας, τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη.

Ο Νόμος προβλέπει ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη για όσους διαπράττουν εσχάτη προδοσία.

Σύμφωνα με το άρθρο 135 του Κώδικα που αφορά την δίωξη σε βάρος του κ. Μπαρμπαρούση:

“Όποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 περί εσχάτης προδοσίας” τιμωρείται με κάθειρξη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Βουλευτής της Χ.Α Κώστας Μπαρμπαρούσης κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις δήθεν να “τηρήσουν τον όρκο τους” και να συλλάβουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και συνέχισε με ακατανόμαστες εκφράσεις και προσπάθειες σε προτροπή σε βία.

Οι πραξικοπηματικές αναφορές του κ. Μπαρμπαρούση προκάλεσαν την άμεση αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που σηκώθηκαν όρθιοι αλλά και του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ο οποίος παρενέβη άμεσα καταδικάζοντας την προτροπή στο πραξικόπημα.

Ο βουλευτής  Κώστας Μπαρμπαρούσης έφθασε μάλιστα σε σημείο να ζητήσει και  “τα κεφάλια τους στις Πρέσπες”.

Αμέσως, τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής με αφορμή το κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της ΧΑ Κ. Μπαρμπαρούση προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της  ομιλίας στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις