Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση ενώπιον του Αλ Σίσι
ΚΟΣΜΟΣ

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση ενώπιον του Αλ Σίσι

Ενώπιον του προέδρου Αλ Σίσι, ορκίστηκε σήμερα το νέο κυβερνητικό σχήμα της Αιγύπτου. Στη θέση του πρωθυπουργού παραμένει ο Μουστάφα Μαμπντούλι, που διατηρεί από την προηγούμενη κυβέρνηση το χαρτοφυλάκιο Οικισμού. Διαβάστε ακόμα: Σάλος με τα πολύτιμα σερβίτσια του Μακρόν Ωστόσο, οι 12 από τους 32 συνολικά υπουργούς είναι νέα πρόσωπα, ενώ το 25% είναι γυναίκες, καθώς […]

Ενώπιον του προέδρου Αλ Σίσι, ορκίστηκε σήμερα το νέο κυβερνητικό σχήμα της Αιγύπτου.

Στη θέση του πρωθυπουργού παραμένει ο Μουστάφα Μαμπντούλι, που διατηρεί από την προηγούμενη κυβέρνηση το χαρτοφυλάκιο Οικισμού.

Διαβάστε ακόμα:

Σάλος με τα πολύτιμα σερβίτσια του Μακρόν

Ωστόσο, οι 12 από τους 32 συνολικά υπουργούς είναι νέα πρόσωπα, ενώ το 25% είναι γυναίκες, καθώς διαθέτει δύο περισσότερες γυναίκες υπουργούς.

Οι σημαντικότερες αλλαγές σημειώθηκαν στο Υπουργείο Άμυνας, όπου τον επί τέσσερα χρόνια Υπουργό κ. Σέντκι Σόμπχι θα διαδεχθεί ο κ. Μοχάμεντ Άχμεντ Ζάκι, στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τον κ. Μαχμούντ Ταουφίκ να διαδέχεται τον κ. Μάγκντι Άμπντελ Γκαφάρ και στο Υπουργείο Οικονομικών όπου ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Μοχάμεντ Μάιτ αναβαθμίστηκε σε Υπουργό, αντικαθιστώντας τον κ. Αμρ Ελ Γκάρυ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις