Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΗΠΑ: Έτοιμο προς παράδοση το πρώτο F-35
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Έτοιμο προς παράδοση το πρώτο F-35

Η αμερικανική κυβέρνηση προχωρά κανονικά τα σχέδια παράδοσης στην Τουρκία στις 21 Ιουνίου του πρώτου από τα F-35 που έχει παραγγείλει η Άγκυρα. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Defense News, εκπρόσωπος της Lockheed Martin επιβεβαίωσε ότι η τελετή παράδοσης θα γίνει στις εγκαταστάσεις της στο Φορτ Γουέρθ την ερχόμενη εβδομάδα. Το αεροσκάφος θα μεταφερθεί […]

Η αμερικανική κυβέρνηση προχωρά κανονικά τα σχέδια παράδοσης στην Τουρκία στις 21 Ιουνίου του πρώτου από τα F-35 που έχει παραγγείλει η Άγκυρα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Defense News, εκπρόσωπος της Lockheed Martin επιβεβαίωσε ότι η τελετή παράδοσης θα γίνει στις εγκαταστάσεις της στο Φορτ Γουέρθ την ερχόμενη εβδομάδα.

Το αεροσκάφος θα μεταφερθεί στη συνέχεια στην αεροπορική βάση Luke AFB της Αριζόνα, όπου θα αρχίσει η εκπαίδευση Τούρκων πιλότων.

Διαβάστε ακόμα:

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου για το Αιγαίο

Η Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει αυτή την εβδομάδα την πράξη εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας (NDAA), η οποία περιλαμβάνει φρασεολογία, που αποσκοπεί στο να βάλει στον πάγο την παράδοση των F-35 στην Τουρκία,  μέχρις ότου το Πεντάγωνο παραδώσει στο Κογκρέσο έκθεση με βασικά ζητήματα της τουρκικής συμπεριφοράς, ιδιαίτερα όσον αφορά στη συμφωνία για την προμήθεια των ρωσικών S-400 και στη συνεχιζόμενη κράτηση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Διαβάστε ακόμα:

Στο σκοτάδι το μέλλον των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Αλλά ακόμη κι αν περάσει από τη Γερουσία, στη συνέχεια θα συνεδριάσει επιτροπή της με αντίστοιχη της Βουλής, ώστε να γεφυρώσουν τις μεταξύ τους διαφορές ως προς το τελικό κείμενο της NDAA, διαδικασία που αναμένεται να κρατήσει ενδεχομένως και μήνες.

Προς το παρόν, πάντως, όπως αναφέρει το Defense News, το Πεντάγωνο φαίνεται ότι δεν σχεδιάζει να εμποδίσει την Τουρκία να παραλάβει το πρώτο της F-35 ή να βάλει περιορισμούς στη χρήση του στη βάση Luke AFB.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις