Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κοτζιάς: Πριν πάω διακοπές, θα λύσω και το Αλβανικό (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοτζιάς: Πριν πάω διακοπές, θα λύσω και το Αλβανικό (vid)

Ικανοποιημένος από τη συμφωνία με τα Σκόπια εμφανίστηκε ο Νίκος Κοτζιάς κατά τη συνάντησή του με τον Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα.  «Περιμένοντας τους βαρβάρους» είπε ο Ν. Κοτζιάς και συμπλήρωσε: «Εγώ είμαι ευτυχισμένος που λύνουμε προβλήματα αλλά κάποιοι επαγγελματίες προβλημάτων λένε τι θα κάνουμε τώρα χωρίς προβλήματα». Αυτή είναι η συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία» […]

Ικανοποιημένος από τη συμφωνία με τα Σκόπια εμφανίστηκε ο Νίκος Κοτζιάς κατά τη συνάντησή του με τον Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα.

 «Περιμένοντας τους βαρβάρους» είπε ο Ν. Κοτζιάς και συμπλήρωσε: «Εγώ είμαι ευτυχισμένος που λύνουμε προβλήματα αλλά κάποιοι επαγγελματίες προβλημάτων λένε τι θα κάνουμε τώρα χωρίς προβλήματα».

Αυτή είναι η συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία»

Κατά τη συνέντευξη Τύπου ερωτηθείς για τη συμφωνία ο κ. Κοτζιάς είπε: «Λύσαμε ένα πρόβλημα που τύποις αντιμετωπίζουμε 25 χρόνια αλλά στην ουσία υπάρχει εδώ και 70 χρόνια. Είναι κομμάτι της κουλτούρας της περιοχής να τσακωνόμαστε για τα ονόματα. Με αυτή τη συμφωνία τελειώσαμε τα προβλήματα αλυτρωτισμού που υπήρχαν»

Τόνισε δε ότι «βρισκόμαστε σε διαδικασία επίλυσης των ζητημάτων που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες με την Αλβανία» και πρόσθεσε: «Πριν πάω για διακοπές θα τα έχω τελειώσει. Αλλιώς δεν έχει διακοπές».

Τσίπρας για συμφωνία: Ο Καμμένος δεν είναι Σαμαράς, θλιβερή η στάση της ΝΔ

Ως προς το Κυπριακό τόνισε «ελπίζω να ξανανοίξουμε με σωστό τρόπο το Κυπριακό και να το κλείσουμε κι αυτό.

Είναι πιο δύσκολο αυτό το πρόβλημα γιατί στα δύο άλλα το μεγάλο κράτος ήμασταν εμείς και ήμασταν αποφασισμένοι να το λύσουμε», συμπλήρωσε για να προσθέσει ότι τώρα που βγαίνουμε από την οικονομική κρίση, η σταθερότητα στα Βαλκάνια θα βοηθήσει στην ανάπτυξη όλων.

«Πόλεμος» στα Σκόπια – Ιβάνοφ: Δεν υπογράφω – Ζάεφ: Απομονώσου (vid)

Αναφορικά με το Σκοπιανό, ο Λαβρόφ ανέφερε ότι ο ίδιος έλεγε πάντα ότι η επίλυση πρέπει να γίνει χωρίς χρονοδιαγράμματα από έξω, και πρέπει να έχει υποστήριξη από τους δύο λαούς και να ανταποκρίνεται στα συμφέροντά τους. «Ελπίζω η συμφωνία να είναι τέτοια», σημείωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις