Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας σε Ρέγκλινγκ: Νιώθω σαν σκακιστής (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Ρέγκλινγκ: Νιώθω σαν σκακιστής (vid)

Με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός παραλλήλισε τις εξελίξεις με σκάκι όπου ένας παίκτης αντιμετωπίζει πολλούς αντιπάλους, θέλοντας να επισημάνει τους λεπτούς χειρισμούς που απαιτήθηκαν τόσο στη διαπραγμάτευση για Σκοπιανό, όσο και στα οικονομικά. Ρέγκλινγκ: Πιο αυστηρή η εποπτεία μετά τα μνημόνια […]

Με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός παραλλήλισε τις εξελίξεις με σκάκι όπου ένας παίκτης αντιμετωπίζει πολλούς αντιπάλους, θέλοντας να επισημάνει τους λεπτούς χειρισμούς που απαιτήθηκαν τόσο στη διαπραγμάτευση για Σκοπιανό, όσο και στα οικονομικά.

Ρέγκλινγκ: Πιο αυστηρή η εποπτεία μετά τα μνημόνια

Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα του πως θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στην οικονομία μετά από 8 δύσκολα χρόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε μεταξύ άλλων, «τα τελευταία δυο, τρία χρόνια έχουμε επιτύχει σημαντική πρόοδο και έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια στο επίπεδο των μεταρρυθμίσεων, νομίζω η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει» τόνισε.

Τσίπρας: Από απρόβλεπτος πολιτικός παρίας, αξιόπιστος εταίρος

Από την πλευρά του ο κ. Ρέγκλινγκ συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για όσα έχουν επιτευχθεί αλλά και για τη συμφωνία με την γειτονική χώρα.

Ειδικά για την ελληνική οικονομία και τα αποτελέσματά της είπε πως είναι πολύ χαρούμενος γιατί η Ελλάδα αποτελεί την 5η επιτυχία της ευρωζώνης, όπως ανέφερε.

«Έχετε κάνει πολύ δουλειά από την πλευρά σας» σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις