Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Καιρός: Καταιγίδες και χαλάζι – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Καταιγίδες και χαλάζι – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Καιρός: Μας τα… χαλάει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο. Ο γνωστός μετεωρολόγος μιλά για ένα… αναποφάσιστο- καιρικά- Ιούνιο, με ζέστη αλλά και κακοκαιρία. Η ανάρτησή του στο Facebook, έχει ως εξής: «37-38°C ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ… ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ! Ο Ιούνιος ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα πρέπει να είναι […]

Καιρός: Μας τα… χαλάει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μιλά για ένα… αναποφάσιστο- καιρικά- Ιούνιο, με ζέστη αλλά και κακοκαιρία. Η ανάρτησή του στο Facebook, έχει ως εξής:

«37-38°C ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ… ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ!

Ο Ιούνιος ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα πρέπει να είναι ζεστός ή αν θα μας προσφέρει ανάσες δροσιάς. Αυτή την εβδομάδα που διανύουμε φαίνεται ότι θα βιώσουμε όλες αυτές τις καιρικές μεταβολές που θα χαρακτήριζαν ένα… κυκλοθυμικό μήνα όπως ο Ιούνιος.

Διαβάστε ακόμα: Τραγωδία με νεκρό ζευγάρι σε σπίτι

ΗΠΙΑ ΘΕΡΜΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, από σήμερα Τρίτη έως και την Πέμπτη, θα επικρατήσουν συνθήκες ήπιας θερμής εισβολής, της 2ης για το φετινό καλοκαίρι. Μάλιστα, δεν προβλέπονται ακραίες θερμοκρασίες ακόμη και σε τοπικό επίπεδο αλλά όπως όλα δείχνουν ο υδράργυρος θα “σκαρφαλώσει” ακόμη και στους 37-38°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΖΕΣΤΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Η Τετάρτη φαίνεται ότι θα είναι η ημέρα που θα επικρατήσει η περισσότερη ζέστη τουλάχιστον για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κρήτης (κάμπος Θεσσαλίας, Κωπαίδα Βοιωτίας, Αργολικός κάμπος, κάμπος Λακωνίας, Μεσσαρά Κρήτης) η θερμοκρασία θα προσεγγίσει ή και πολύ τοπικά ίσως για λίγο ξεπεράσει τους 37-38°C.

Την Πέμπτη η ζέστη θα περιοριστεί στα ανατολικά και νότια τμήματα, τόσο της ηπειρωτικής όσο και της νησιωτικής Ελλάδας, και σταδιακά θα μας αποχαιρετήσει. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτούς του θερμού τριημέρου, δεν θα λείψουν οι μπόρες και οι τοπικές καταιγίδες κυρίως από τις ορεινές (αλλά και ορισμένες ημιορεινές) περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμα: Πανελλήνιες 2018: Πανικός σε σχολείο – Μηδενίστηκε μαθήτρια!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Την Παρασκευή θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στις δυτικές και βόρειες περιοχές και προς το απόγευμα θα επεκταθούν και στα κεντρικά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Αυτή η αλλαγή του καιρού θα είναι η έναρξη μιας κακοκαιρίας που ενδεχομένως να “κρύβει” ακόμη και έντονα φαινόμενα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Σχεδόν στις περισσότερες περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο καιρός θα είναι άστατος με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχές, τις καταιγίδες αλλά και τις πιθανές χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι τα ηπειρωτικά τμήματα (από την Πελοπόννησο έως και τη Θράκη) συμπεριλαμβανομένων βεβαίως και των περιοχών του νομού Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Ασφαλώς θα εκδηλωθούν και στο ιόνιο μπόρες και τοπικές καταιγίδες, όπως και σε περιοχές των νησιών του Αιγαίου. Μάλιστα, στο Αιγαίο, διαφαίνεται ότι περισσότερο θα επηρεαστεί η Κρήτη διότι στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου τα φαινόμενα θα είναι πολύ τοπικά.

Διαβάστε ακόμα: Κι άλλη ταλαιπωρία – Στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Απολαύστε τη ζέστη και τα μπάνια σας, έρχονται βροχές το Σαββατοκύριακο!»

Αναλυτικά, ο καιρός για σήμερα (13/6) Τετάρτη από την ΕΜΥ

Στην Αττική, ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το μεσημέρι νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αίθριος ο καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις οπότε και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες με πρόσκαιρη εξασθένηση τη νύχτα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, γενικά αίθριος ο καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη εξασθένηση τη νύχτα στα δυτικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησος, γενικά αίθριος ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε ακόμα: «Ψαλίδι» σε δρομολόγια του ΟΣΕ

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές στα ορεινά και στη Θεσσαλία σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 34 και κατά τόπους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις