Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Νέο κύκλωμα λαθραίας εισαγωγής χημικών διαλυτών (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο κύκλωμα λαθραίας εισαγωγής χημικών διαλυτών (pics)

Του Πέτρου Καρσιώτη Ένα ακόμη κύκλωμα που εισήγαγε από τη Βουλγαρία στη χώρα μας χημικούς διαλύτες με σκοπό τη νόθευση των καυσίμων σε βάρος των ανύποπτων καταναλωτών, εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία  σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων. Συνελήφθησαν πέντε άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, την πολλοστή τους τελευταίους μήνες, συνελήφθησαν […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ένα ακόμη κύκλωμα που εισήγαγε από τη Βουλγαρία στη χώρα μας χημικούς διαλύτες με σκοπό τη νόθευση των καυσίμων σε βάρος των ανύποπτων καταναλωτών, εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία  σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων.

Συνελήφθησαν πέντε άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, την πολλοστή τους τελευταίους μήνες, συνελήφθησαν πέντε άτομα, τρεις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αποθήκευση, κατοχή και διακίνηση πετρελαιοειδών προϊόντων χωρίς άδεια, καθώς και για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Η Οικονομική Αστυνομία εντόπισε το φορτηγό στα σύνορα

Μετά τα στοιχεία που περιήλθαν στην κατοχή τους, αστυνομικοί της  Οικονομικής Αστυνομίας εντόπισαν φορτηγό που είχε εισέλθει στη χώρα μας από τη Βουλγαρία και με προπομπό έτερο Ι.Χ. επιβατηγό, κατέληξε σε αποθήκη στο Κορωπί Αττικής.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στην αποθήκη και το φορτηγό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά εβδομήντα πέντε υπέργειες δεξαμενές χωρητικότητας χιλίων  λίτρων η καθεμία, οι οποίες περιείχαν 43.000 λίτρα μείγματος διαλυτών.

Ζημιά εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ από την «συμμορία του χαλκού»

Οι κατασχέσεις που ακολούθησαν

Επίσης κατασχέθηκαν το φορτηγό, δύο  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, γερανοφόρο όχημα, 25.500 ευρώ, κινητά τηλέφωνα καθώς και πλήθος εγγράφων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε η εμπλοκή 44χρονης ημεδαπής, η οποία είναι ενοικιάστρια της εν λόγω αποθήκης και διαχειρίστρια πρατηρίου καυσίμων σε περιοχή της Αττικής.

Πρατήριο με τις δεξαμενές με νοθευμένα καύσιμα

Σε έλεγχο που ακολούθησε, με τη συνεργασία κλιμακίου του Β Τελωνείου Πειραιά και της Διεύθυνσης Ελέγχου και Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο εν λόγω πρατήριο καυσίμων, διαπιστώθηκε να λειτουργεί χωρίς άδεια και οι δεξαμενές του να περιέχουν νοθευμένα καύσιμα.

Άρπαζαν πορτοφόλια, στη σκιά της Ακρόπολης

Δείγματα θα αποστέλλονται στο χημείο του κράτους

Δείγμα του περιεχομένου των δεξαμενών θα αποσταλεί για εξέταση στην αρμόδια χημική υπηρεσία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ για της παραπάνω παραβάσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή κυρώσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις