Η κινητή βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων κάνει βόλτες

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η κινητή βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων κάνει βόλτες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Η Κινητή Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων περιμένει μικρούς και μεγάλους σε διάφορα σημεία της πόλης. Το Μουντιάλ ξεκινά και συνδυάζεται με λογοτεχνία μέσω του Offside festival Book Edition! Ξένοι συγγραφείς επισκέπτονται την πόλη και συνεχίζονται οι μεγάλες θεματικές της διοργάνωσης, όπως οι Ανοικτές Συλλογές, οι Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου, Ένας Κόσμος Συγγραφείς ή το Βιβλίο και […]

12.06.2018 | 12:06

Η Κινητή Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων περιμένει μικρούς και μεγάλους σε διάφορα σημεία της πόλης.

Το Μουντιάλ ξεκινά και συνδυάζεται με λογοτεχνία μέσω του Offside festival Book Edition! Ξένοι συγγραφείς επισκέπτονται την πόλη και συνεχίζονται οι μεγάλες θεματικές της διοργάνωσης, όπως οι Ανοικτές Συλλογές, οι
Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου, Ένας Κόσμος Συγγραφείς ή το Βιβλίο και οι Τέχνες που έχουν κερδίσει τους κατοίκους κι επισκέπτες της πόλης!

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος ξεκινά και
συνδυάζεται με την Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, μια διοργάνωση του δήμου Αθηναίων με Μέγα Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!

Διαβάστε ακόμα:

Πρωτοποριακές τεχνολογίες στο Tech Fest

Την Τρίτη 12 Ιουνίου και ώρα 11:30-15:30 μια άλλη βιβλιοθήκη, η Πλανόδια Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού θα βρίσκεται στον Άγιο Παντελεήμονα.

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Η Μεγάλη Γιορτή της Ανάγνωσης» με σκοπό να φέρει η διοργάνωση Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου τα βιβλία και την ανάγνωση σε κάθε γειτονιά της πόλης, η Πλανόδια Βιβλιοθήκη λειτουργεί ως εφήμερη βιβλιοθήκη από λίγες μόνο ώρες έως μια ολόκληρη μέρα και φέρνει μαζί της για τα παιδιά, βιβλία, πάζλ, παιχνίδι και βιωματικές δραστηριότητες που τυλίγονται σε ένα πολύχρωμο ύφασμα.

Συμμετοχή: ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμα:

Στο κατώφλι του Studio 54! (vid)

Επίσης την Τρίτη 12 και μέχρι την Κυριακή 17 Ιουνίου ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «είναι» στην Αθήνα! Στο πλαίσιο της ενότητας Ανοιχτές Συλλογές, το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών—Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, με τη στήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων διοργανώνουν την έκθεση «Όταν ο Άντερσεν ήρθε στην Αθήνα».

Ο γνωστός παραμυθάς «ξεναγεί» τους συμμετέχοντες στα εκθέματα του μουσείου με βάση επιλεγμένα αποσπάσματα από το βιβλίο «Οδοιπορικό στην Ελλάδα» που παρουσιάζουν την πόλη κατά την εποχή της επίσκεψης του, το 1841.

Μέσα από πλούσιες περιγραφές, ο Άντερσεν αφηγείται εντυπώσεις από τη διαμονή του στην πόλη και οδηγεί τους συμμετέχοντες σε μια «πολιτιστική διαδρομή» εντός και εκτός του Μουσείου.

Exit mobile version