Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / “Μάχη” Τσακαλώτου – Βορίδη: Good luck! (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Μάχη” Τσακαλώτου – Βορίδη: Good luck! (vid)

«Μάχη» ανάμεσα σε Τσακαλώτο και Βορίδη προκάλεσαν οι νέες διατάξεις που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο για το υπερταμείο αλλά και για την υποθήκη κρατικής περιουσίας μέχρι του ποσού των 25 δισεκατομμυρίων. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «ο ESM ζήτησε το 2018 νεότερη απαίτηση, να προσχωρήσει το υπερταμείο! Άρα η απαίτηση γεννήθηκε τώρα. Εκτός από την εγγύηση για την […]

«Μάχη» ανάμεσα σε Τσακαλώτο και Βορίδη προκάλεσαν οι νέες διατάξεις που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο για το υπερταμείο αλλά και για την υποθήκη κρατικής περιουσίας μέχρι του ποσού των 25 δισεκατομμυρίων.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «ο ESM ζήτησε το 2018 νεότερη απαίτηση, να προσχωρήσει το υπερταμείο! Άρα η απαίτηση γεννήθηκε τώρα. Εκτός από την εγγύηση για την οποία αναφέρεται ο κ. Τσακαλώτος εφαρμόζεται νέα ρήτρα, ως εξής: το υπερταμείο αμετάκλητα εγγυάται άνευ όρων στον ESM για τα δάνεια.

Κάθε φορά που δεν θα δίνονται χρήματα η εταιρία θα φέρει το ποσό αυτό σα να ήταν ο κύριος οφειλέτης. Νέα ρήτρα! Ρητώς διατυπώνεται έτσι! Και η υποχρέωση αναλαμβάνεται τώρα με τη ρύθμιση αυτή!»

Ειρωνείες Τσακαλώτου: Ποιοι θα δουν αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ…

Ο κ. Τσακαλώτος επέμεινε ότι στη συγκεκριμένη ρύθμιση δεν προβλέπεται κάτι καινούργιο και επανέλαβε ότι όλα αυτά έχουν ψηφιστεί στο μνημόνιο το 2015 που ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία.

«Εκείνη τη σύμβαση που  την έχετε ψηφίσει,  έλεγε ότι δεν υπάρχει υπερταμείο αλλά όταν υπάρξει θα είναι μέρος της σύμβασης. Πού είναι το καινούργιο;».

Απαντώντας ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι η δική του άποψη ήταν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έπρεπε να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο αλλά τελικά αναγκάστηκε να συνταχθεί με την γραμμή του κόμματος.

«Εγώ διαφωνούσα τότε να ψηφίσουμε το τρίτο μνημόνιο για να μην ακούω αυτά που ακούω σήμερα από σας ως κριτική αλλά τελικά αναγκάστηκα να πάω με την γραμμή του κόμματος και να πειθαρχήσω».

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Έρχονται μόνιμες μειώσεις φόρων

«Αν όλα αυτά τα πείτε στην Άνγκελα Μέρκελ σας εύχομαι καλή τύχη» του απάντησε με ειρωνικό τρόπο και στα αγγλικά ο κ. Τσακαλώτος.

«Εσείς πιστεύετε πως όταν γίνετε κυβέρνηση, θα πάτε στην Μέρκελ και θα της πείτε “δεν θέλουμε ιδιωτικοποιήσεις, δεν θέλουμε υψηλά πλεονάσματα και δεν μας αρέσει το υπερταμείο” και ότι θέλετε να το αλλάξετε. Και θα σας πει “καλώς τα παιδιά”. Good luck» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις