alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Δημητριακά ολικής άλεσης: Προστατεύουν την καρδιά
ΥΓΕΙΑ

Δημητριακά ολικής άλεσης: Προστατεύουν την καρδιά

Τα δημητριακά ολικής άλεσης προστατεύουν την καρδιά, μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου, βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Πολλά από αυτά όμως δεν έχουν και την καλύτερη γεύση, όμως μας κρατούν χορτάτους για περισσότερο χρόνο.

Διαβάστε ακόμα:

Οι 3 δείκτες πρόγνωσης της υγείας

Τα προϊόντα ολικής άλεσης παράγονται από αλεύρι ολικής άλεσης, δηλαδή αλεύρι για την παρασκευή του οποίου χρησιμοποιήθηκε ολόκληρος ο σπόρος του δημητριακού, σε αντίθεση με το άσπρο (επεξεργασμένο) αλεύρι, που προέρχεται μόνο από ένα μέρος του σπόρου, το ενδοσπέρμιο.

Η διατροφική αξία των προϊόντων ολικής αλέσεως έγκειται στο ότι κατά την άλεση αξιοποιούνται και ο φλοιός και το φύτρο των δημητριακών, τα οποία έχουν πολύτιμες βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες.

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως περιέχουν επίσης καλούς υδατάνθρακες αργής καύσης, πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά.