Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Art Athina: Η μεγαλύτερη φουάρ σύγχρονης τέχνης
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Art Athina: Η μεγαλύτερη φουάρ σύγχρονης τέχνης

Art Athina: 53 γκαλερί από Ελλαδα και εξωτερικό παρουσιάζουν ένα πανόραμα της σύγχρονης τέχνης στη μεγαλύτερη φουάρ που πραγματοποιείται στην πόλη. Καλοκαιρινή, μεγαλύτερη σε διάρκεια, στις εγκαταστάσεις του Ωδείου Αθηνών και με ενδιαφέρουσες καινοτομίες, η ArtAthina, η μεγάλη ετήσια εικαστική διοργάνωση παραμένει για 23 χρονιά πιστή στο ραντεβού της με το φιλότεχνο κοινό. Aπό την Πέμπτη 21 […]

Art Athina: 53 γκαλερί από Ελλαδα και εξωτερικό παρουσιάζουν ένα πανόραμα της σύγχρονης τέχνης στη μεγαλύτερη φουάρ που πραγματοποιείται στην πόλη.

Καλοκαιρινή, μεγαλύτερη σε διάρκεια, στις εγκαταστάσεις του Ωδείου Αθηνών και με ενδιαφέρουσες καινοτομίες, η ArtAthina, η μεγάλη ετήσια εικαστική διοργάνωση παραμένει για 23 χρονιά πιστή στο ραντεβού της με το φιλότεχνο κοινό.

Aπό την Πέμπτη 21 έως την Κυριακή 24 Ιουνίου θα υποδέχεται τους επισκέπτες της στους χώρους του Ωδείου Αθηνών.

Διαβάστε ακόμα:

«Μαγεμένες» οι Καρυάτιδες της Θεσσαλονίκης

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, την Τετάρτη 20 Ιουνίου. Την ίδια ημέρα η φουάρ θα λειτουργεί αποκλειστικά για τα prewiews.

Στη φετινή έκθεση συμμετέχουν 53 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Νέος χώρος διεξαγωγής της 23ης Art Athina είναι το έντονα συνδεδεμένο με τον Πολιτισμό Ωδείο Αθηνών.

Διαβάστε ακόμα:

Εφευρετικά γλυπτά στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (pics)

Το Ωδείο αποτελεί την έδρα του αρχαιότερου μουσικοθεατρικού εκπαιδευτικού ιδρύματος της νεώτερης Ελλάδας, ενώ στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, δράσεις του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και αποτέλεσε έναν από τους βασικούς εκθεσιακούς χώρους της documenta14.

Στο κέντρο της πόλης –και κατά συνέπεια εύκολα προσβάσιμη για ακόμη περισσότερο κόσμο– η φουάρ προχωρά τις αλλαγές που ξεκίνησαν ήδη από πέρυσι μέσα από το πρόγραμμα που σχεδιάζει η ομάδα της ArtAthina με επικεφαλής την καλλιτεχνική διευθύντρια Σταματία Δημητρακοπούλου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις