Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Έτσι θα φτιάξεις τις τέλειες τηγανιτές πατάτες
PLUS

Έτσι θα φτιάξεις τις τέλειες τηγανιτές πατάτες

Με αυτά τα… μυστικά θα φτιάξεις τις τέλειες τηγανιτές πατάτες, με το χαρακτηριστικό χρυσοκίτρινο χρώμα. Αν και η πατάτα περιέχει αρκετές θερμίδες, είναι τόσο λαχταριστές που δύσκολα αντιστέκεται κανείς, μόλις τις δει. Επιπλέον, παρότι οι τηγανιτές πατάτες  θεωρούνται από τα πιο γρήγορα φαγητά, η σωστή προετοιμασία τους απαιτεί προσοχή στις λεπτομέρειες. Πώς επιλέγουμε τις… σωστές Το […]

Με αυτά τα… μυστικά θα φτιάξεις τις τέλειες τηγανιτές πατάτες, με το χαρακτηριστικό χρυσοκίτρινο χρώμα.

Αν και η πατάτα περιέχει αρκετές θερμίδες, είναι τόσο λαχταριστές που δύσκολα αντιστέκεται κανείς, μόλις τις δει.

Επιπλέον, παρότι οι τηγανιτές πατάτες  θεωρούνται από τα πιο γρήγορα φαγητά, η σωστή προετοιμασία τους απαιτεί προσοχή στις λεπτομέρειες.

Πώς επιλέγουμε τις… σωστές

Το να διαλέξουμε πατάτες καλής ποιότητας, δεν είναι τελικά και τόσο εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν μερικά πράγματα όπως το εξωτερικό χρώμα της φλούδας, το χρώμα της εσωτερικής σάρκας της και το πόσο σφιχτή είναι, που παίζουν σημαντικό ρόλο.

Για αυτό καλό είναι να προτιμήσετε τις πιο σφιχτές.

Διαβάστε ακόμα: Η απόλυτη συνταγή για σουφλέ φράουλα

Η προετοιμασία

Αφού πλυθούν και ξεφλουδιστούν, οι πατάτες κόβονται σε μικρές λωρίδες πάχους περίπου ενός εκατοστού και στη συνέχεια, τις βάζετε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Αφού τις στεγνώσετε προσεκτικά, είναι έτοιμες για τηγάνισμα.

Προσοχή στο λάδι

Το λάδι που θα χρησιμοποιήσετε στο τηγάνισμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα εστιατόρια επιλέγουν συχνά, ζωικό λίπος, μέσα στο οποίο τηγανίζουν τις πατάτες αλλά δεν είναι η πιο υγιεινή επιλογή. Ωστόσο, το ελαιόλαδο κερδίζει τη… μάχη, καθώς θεωρείται από τους περισσότερους, ως το ιδανικότερο για το τηγάνισμα της πατάτας.

Φριτέζα ή τηγάνι;

Οι φριτέζες μπορεί να διευκολύνουν τη ζωή μας στην κουζίνα με ποικίλους τρόπους καθώς κερδίζετε χρόνο και δεν χρειάζεται να ελέγχετε συνεχώς τη θερμοκρασία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις