Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ESM: Ημερομηνία «κλειδί» η 14η Ιουνίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ESM: Ημερομηνία «κλειδί» η 14η Ιουνίου

ESM: Η 14η Ιουνίου είναι η ημέρα που θα κρίνει την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του ελληνικού προγράμματος. Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για να επανεξετάσει την εκταμίευση του υπόλοιπου 1 δισ. ευρώ που έχει απομείνει. Η συνεδρίαση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη στις 17.00μ.μ. Διαβάστε ακόμα: ΥΠΟΙΚ: Δεν μπαίνει ενέχυρο η […]

ESM: Η 14η Ιουνίου είναι η ημέρα που θα κρίνει την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του ελληνικού προγράμματος.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για να επανεξετάσει την εκταμίευση του υπόλοιπου 1 δισ. ευρώ που έχει απομείνει.

Η συνεδρίαση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη στις 17.00μ.μ.

Διαβάστε ακόμα:

ΥΠΟΙΚ: Δεν μπαίνει ενέχυρο η δημόσια περιουσία

Ο ESM σημειώνει ότι το Συμβούλιο των Διευθυντών ανέβαλε στη συνεδρίασή του στις 8 Ιουνίου την εξέταση της αξιολόγησης των θεσμών αναφορικά με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ελληνικού Δημοσίου.

Ενώ θα χρειαστεί να λάβει περαιτέρω επιβεβαίωση της υλοποίησης όλων των αναγκαίων πληρωμών για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων, ώστε να εγκρίνει την εκταμίευση του υπόλοιπου 1 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

«Άρωμα» Ελλάδας στο τετ-α-τετ Μέρκελ και Λαγκάρντ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες για την ατζέντα της συνεδρίασης, «μία ικανοποιητική αξιολόγηση στο πλαίσιο της τέταρτης δόσης της χρηματοδοτικής βοήθειας στην Ελλάδα θα άνοιγε τον δρόμο στο Συμβούλιο των Διευθυντών να εξετάσει την εκταμίευση του υπόλοιπου 1 δισ. ευρώ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις