«Άρωμα» Ελλάδας στο τετ-α-τετ Μέρκελ και Λαγκάρντ

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

«Άρωμα» Ελλάδας στο τετ-α-τετ Μέρκελ και Λαγκάρντ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί σήμερα (11/6) Δευτέρα με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Βερολίνο όσο αφορά στο ελληνικό χρέος. Λίγο μετά τη συνάντησή τους στη σύνοδο των G7 στο Λα Μαλμπέ του Καναδά, οι δύο ισχυρές γυναίκες θα συναντηθούν ξανά. Αυτή τη φορά όμως θα συμμετέχουν και άλλοι επικεφαλής οργανισμών, όπως ο ΟΟΣΑ, η Παγκόσμια Τράπεζα […]

11.06.2018 | 07:40

Η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί σήμερα (11/6) Δευτέρα με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Βερολίνο όσο αφορά στο ελληνικό χρέος.

Λίγο μετά τη συνάντησή τους στη σύνοδο των G7 στο Λα Μαλμπέ του Καναδά, οι δύο ισχυρές γυναίκες θα συναντηθούν ξανά. Αυτή τη φορά όμως θα συμμετέχουν και άλλοι επικεφαλής οργανισμών, όπως ο ΟΟΣΑ, η Παγκόσμια Τράπεζα και η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας.

Στόχος να γεφυρωθούν οι διαφορές των ευρωπαϊκών θεσμών με το Ταμείο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει τελικά στο ελληνικό πρόγραμμα που εκπνέει στις 20 Αυγούστου, αν και όλα συνηγορούν στο ότι το Ταμείο θα περιοριστεί τελικά σε έναν συμβουλευτικό ρόλο.

«Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα βρεθεί μια καλή λύση για την Ελλάδα στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους» τόνισε πριν από λίγες ημέρες η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε forum στο Βερολίνο.

Η συνάντηση θα γίνει το απόγευμα (17:00 τοπική ώρα) την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το κρίσιμο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Exit mobile version