Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τρεις «υγιεινές» τροφές που δεν κάνουν καλό
ΥΓΕΙΑ

Τρεις «υγιεινές» τροφές που δεν κάνουν καλό

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή απλά να υιοθετήσετε μια πιο υγιεινή διατροφή, συνήθως στρέφεστε θεωρητικά υγιεινές τροφές που όμως μπορεί να κρύβουν παγίδες! Οι ειδικοί έρχονται και αποκαλύπτουν πως στην πραγματικότητα, τροφές που νομίζουμε ότι μας κάνουν καλό… καλό θα ήταν να τις αποφεύγουμε. Διαβάστε ακόμα: Η διατροφή «όπλο» ενάντια στον καρκίνο του προστάτη […]

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή απλά να υιοθετήσετε μια πιο υγιεινή διατροφή, συνήθως στρέφεστε θεωρητικά υγιεινές τροφές που όμως μπορεί να κρύβουν παγίδες!

Οι ειδικοί έρχονται και αποκαλύπτουν πως στην πραγματικότητα, τροφές που νομίζουμε ότι μας κάνουν καλό… καλό θα ήταν να τις αποφεύγουμε.

Διαβάστε ακόμα:

Η διατροφή «όπλο» ενάντια στον καρκίνο του προστάτη

Το σούσι

Σύμφωνα με την Καναδή διατροφολόγο Keisha Luke, το σούσι από σολομό και άλλα μεγάλα ψάρια περιέχει υψηλά επίπεδα υδραργύρου, αλλά και λευκή ζάχαρη, η οποία προστίθεται στο άσπρο ρύζι για να γίνει γλυκό και κολλώδες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τρώτε ψάρια, αλλά αποφεύγετε την τακτική κατανάλωση σούσι.

Διαβάστε ακόμα:

Πίτσα με… συνταγή γιατρού! (pic)

Οι ρυζογκοφρέτες

Μερικές φορές, όταν το φαγητό στερείται οποιασδήποτε γεύσης δεν έχει και καμιά διατροφική αξία.

Σύμφωνα με τη Luke, οι ρυζογκοφρέτες δεν έχουν κανένα όφελος για την υγεία σας, αν όμως τις συνδυάσετε με πρωτεΐνη, όπως το φυστικοβούτυρο ή το βούτυρο αμυγδάλου, οι ρυζογκεφρέτες μπορούν να γίνουν ένα θρεπτικό σνακ.

Διαβάστε ακόμα:

Απαλλαγείτε από τις τοξίνες με φυσικό τρόπο

Ο καφές

Ο καφές δεν είναι ό,τι καλύτερο για τη δίαιτα και την υγεία σας, σύμφωνα με τη Luke. Το πρόβλημα δεν είναι τα λιπαρά του γάλακτος, οι θερμίδες της ζάχαρης ή οι επιπτώσεις των τεχνητών γλυκαντικών. Ο καφές, παρότι ανεβάζει το πρωί την αδρεναλίνη, είναι όξινος και καταστρέφει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για το σώμα, αποδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις