Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σκοπιανό: «Βόμβα» από τον Μάθιου Νίμιτς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκοπιανό: «Βόμβα» από τον Μάθιου Νίμιτς

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την πρωτοβουλία του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς. Το λιγότερο ύποπτη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πρωτοβουλία του Μάθιου Νίμιτς, να ζητήσει στο «παρά ένα» της διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια την αλλαγή της ονομασίας από «Severna Macedonija» σε «North Macedonia». Και μάλιστα τη στιγμή που εκκρεμεί […]

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την πρωτοβουλία του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Το λιγότερο ύποπτη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πρωτοβουλία του Μάθιου Νίμιτς, να ζητήσει στο «παρά ένα» της διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια την αλλαγή της ονομασίας από «Severna Macedonija» σε «North Macedonia».

Και μάλιστα τη στιγμή που εκκρεμεί το τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε ακόμα:

Μπακογιάννη: Η ΝΔ ποτέ δεν πρότεινε το «Μακεδονία-Σκόπια»

Ουσιαστικά, ο κ. Νίμιτς πρότεινε να μεταφραστεί ο όρος «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» στα αγγλικά και να μην αναγράφεται σε σλαβική γλώσσα.

Την ίδια ώρα οι εκτιμήσεις έμπειρων αναλυτών να προειδοποιούν ότι εάν οι γείτονες συνεχίσουν το παιχνίδι των καθυστερήσεων, τότε ο κίνδυνος η διαπραγμάτευση να οδηγηθεί σε φιάσκο, είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις