Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Παυλόπουλος: «Να μην ξεχνάμε το Δίστομο»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: «Να μην ξεχνάμε το Δίστομο»

Στις 10 Ιουνίου 1944 το Δίστομο πυρπολήθηκε από τους Ναζί κατακτητές και 218 κάτοικοι (114 γυναίκες και 104 άνδρες) εκτελέστηκαν. Μεταξύ των νεκρών, 45 παιδιά και έφηβοι και 20 βρέφη. Η πρωτοφανής θηριωδία έγινε αμέσως γνωστή στο εξωτερικό και προκάλεσε την κατακραυγή της διεθνούς κοινής γνώμης. Σήμερα, Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, συμπληρώνονται 74 χρόνια από τη σφαγή […]

Στις 10 Ιουνίου 1944 το Δίστομο πυρπολήθηκε από τους Ναζί κατακτητές και 218 κάτοικοι (114 γυναίκες και 104 άνδρες) εκτελέστηκαν.

Μεταξύ των νεκρών, 45 παιδιά και έφηβοι και 20 βρέφη. Η πρωτοφανής θηριωδία έγινε αμέσως γνωστή στο εξωτερικό και προκάλεσε την κατακραυγή της διεθνούς κοινής γνώμης.

Σήμερα, Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, συμπληρώνονται 74 χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο να τιμά για μια ακόμη φορά τους πεσόντες από τη ναζιστική θηριωδία.

Διαβάστε ακόμα:

Μπακογιάννη: Η ΝΔ ποτέ δεν πρότεινε το «Μακεδονία-Σκόπια»

 

«Όσο λοιπόν δεν ξεχνάμε τι συνέβη στο Δίστομο, δίνουμε την απάντηση που πρέπει σε αυτά τα υπολείμματα και πρέπει να θυμόμαστε ότι η Δημοκρατία είναι εύθραυστο αγαθό, πρέπει να την υπερασπιζόμαστε κάθε φορά», επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

«Διδασκόμαστε και δεσμευόμαστε: ποτέ ξανά!» διαμηνύει με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή την επέτειο μνήμης της 10ης Ιουνίου 1944, για την σφαγή στο Δίστομο, ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα Γενς Πλέτνερ.

«Το έγκλημα της Βέρμαχτ στο Δίστομο ανήκει στα μελανότερα κεφάλαια της γερμανικής κατοχής τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Ο φόνος αθώων γυναικών, ανδρών, παιδιών και γερόντων, με γεμίζει ντροπή και οδύνη.

Τα εγκλήματα αυτά δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ! Διδασκόμαστε και δεσμευόμαστε: ποτέ ξανά!» αναφέρει ανήμερα της μαύρης επετείου της Σφαγής στο Δίστομο ο Γερμανός πρεσβευτής.

Σήμερα ο κ. Πλέτνερ δίνει το «παρών» στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 74 χρόνια από τη Σφαγή στο Δίστομο, όπου θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των 218 πεσόντων της ναζιστικής θηριωδίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις