Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΚΙΝΑΛ για Δίστομο: «Zωντανή η μνήμη»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ για Δίστομο: «Zωντανή η μνήμη»

Το Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για τα εβδομήντα τέσσερα χρόνια από το Δίστομο. Η ανακοίνωση έχει ως εξής «Εβδομήντα τέσσερα χρόνια μετά τη ναζιστική θηριωδία στο Δίστομο, η μνήμη παραμένει ζωντανή. Διαβάστε ακόμα: Τα… έψαλλαν στον Βούτση (vid) Σε μια περίοδο που η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός και οι ολοκληρωτικές αντιλήψεις ξανά κάνουν την εμφάνιση τους, […]

Το Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για τα εβδομήντα τέσσερα χρόνια από το Δίστομο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής

«Εβδομήντα τέσσερα χρόνια μετά τη ναζιστική θηριωδία στο Δίστομο, η μνήμη παραμένει ζωντανή.

Διαβάστε ακόμα: Τα… έψαλλαν στον Βούτση (vid)

Σε μια περίοδο που η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός και οι ολοκληρωτικές αντιλήψεις ξανά κάνουν την εμφάνιση τους, είναι υποχρέωση μας να θυμόμαστε για να μην ξαναζήσουμε.

Για εμάς οι διεκδικήσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις παραμένουν ενεργές».

Λίγα λόγια για τη σφαγή στο Δίστομο

Στις 10 Ιουνίου του 1944, Γερμανοί προχώρησαν σε εκτεταμένες σφαγές αφήνοντας πίσω τους 223 νεκρούς, ανάμεσά τους και βρέφη. Η θηριωδία αυτή ξεσήκωσε παγκόσμια κατακραυγή και ακόμα και σήμερα προκαλεί συγκίνηση, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βικιπαιδεία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η αγωγή των θυμάτων του Διστόμου εναντίον του Γερμανικού Δημοσίου, θέμα που αποτελεί παγκόσμια είδηση και πάντα παρακολουθείται με ενδιαφέρον εδώ και αρκετά χρόνια με πρωτοπόρους στον αγώνα της δικαίωσης τον Θηβαίο δικηγόρο Ιωάννη Σταμούλη και τον Διστομίτη αστροφυσικό και μεταφραστή Αργύρη Σφουντούρη, του οποίου η ζωή έγινε ταινία (Ένα τραγούδι για τον Αργύρη) και έκανε τον γύρο του κόσμου προσφάτως.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις