Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / «Καρφί» ΗΠΑ σε Καναδά μετά τη G7
ΚΟΣΜΟΣ

«Καρφί» ΗΠΑ σε Καναδά μετά τη G7

Σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή δήλωση προέβη ο Οικονομικός Σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κούντλοου. Ο κος Κούντλοου, κατηγόρησε τον Καναδά ότι κάνει «πολωτικά» σχόλια για την εμπορική πολιτική των ΗΠΑ. Ανέφερε, μάλιστα, πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έπρεπε να αποχωρήσει από το κοινό ανακοινωθέν της G7, επειδή ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό «μας μαχαίρωσε πισώπλατα». […]

Σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή δήλωση προέβη ο Οικονομικός Σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κούντλοου.

Ο κος Κούντλοου, κατηγόρησε τον Καναδά ότι κάνει «πολωτικά» σχόλια για την εμπορική πολιτική των ΗΠΑ. Ανέφερε, μάλιστα, πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έπρεπε να αποχωρήσει από το κοινό ανακοινωθέν της G7, επειδή ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό «μας μαχαίρωσε πισώπλατα».

Διαβάστε ακόμα: Πούτιν για G7: «Καμία συνεργασία μόνο φλυαρίες»

«Ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου είπε ότι οι ΗΠΑ είναι επιθετικές. Είπε ότι ο Καναδάς πρέπει σηκωθεί και να υποστηρίξει μόνος του τον εαυτό του κι ότι εμείς είμαστε το πρόβλημα με τους δασμούς. Το αβάσιμο μέρος των δηλώσεων αυτών είναι ότι αυτοί έχουν τεράστιους δασμούς. Το ζήτημα είναι ότι μας μαχαίρωσε πισώπλατα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κούντλοου στην εκπομπή του CNN, «State of the Union».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις