Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Για πρώτη φορά: Κλείνει τα λιμάνια της η Ιταλία
ΚΟΣΜΟΣ

Για πρώτη φορά: Κλείνει τα λιμάνια της η Ιταλία

Μια απόφαση που πιθανόν θα προκαλέσει σάλο, παίρνει για πρώτη φορά η Ιταλία. Το υπουργείο Εσωτερικών, έδωσε εντολή να κλείσουν τα ιταλικά λιμάνια. Το πλοίο Aquarius, το οποίο μεταφέρει 629 μετανάστες και πρόσφυγες δεν πρόκειται να πλησιάσει. Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Σαλβίνι, με επιστολή του, ζήτησε από τις αρχές της Μάλτας να επιτρέψουν στο πλοίο […]

Μια απόφαση που πιθανόν θα προκαλέσει σάλο, παίρνει για πρώτη φορά η Ιταλία. Το υπουργείο Εσωτερικών, έδωσε εντολή να κλείσουν τα ιταλικά λιμάνια.

Το πλοίο Aquarius, το οποίο μεταφέρει 629 μετανάστες και πρόσφυγες δεν πρόκειται να πλησιάσει.

Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Σαλβίνι, με επιστολή του, ζήτησε από τις αρχές της Μάλτας να επιτρέψουν στο πλοίο να αγκυροβολήσει στη Βαλέτα, τα λιμάνια της οποίας, σύμφωνα με την ιταλική κυβέρνηση, είναι, στη φάση αυτή, τα πλησιέστερα και ασφαλέστερα.

Η κυβέρνηση Κόντε προχώρησε σε αυτή την απόφαση καθώς η Μάλτα αρνείται, σχεδόν συστηματικά, να δεχθεί πλοία στα οποία επιβαίνουν μετανάστες και πρόσφυγες.

Το πλοίο Aquarius, το οποίο ανήκει στη μη κυβερνητική οργάνωση Sos Mediterranèe, μεταφέρει μετανάστες και πρόσφυγες που ξεκίνησαν από τη Λιβύη. Στους επιβάτες του, συμπεριλαμβάνονται 123 ανήλικα και 7 γυναίκες που κυοφορούν.

Την προηγούμενη μόλις νύχτα, διασώθηκανσε σειρά επιχειρήσεων.

Μέρες πριν ο υπουργός διατύπωσε την θέση ότι είναι πολλά τα 5 δις ευρώ που προβλέπονται στον προϋπολογισμό της Ιταλίας για το μεταναστευτικό και για τη συντήρηση όσων αναζητούν άσυλο στην Ιταλία.

Σε σκάφος με μετανάστες γεννήθηκε το «Θαύμα»

Δολοφονία 14χρονης: Ομολόγησε ο Ιρακινός μετανάστης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις