Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Χούλιγκαν με τσεκούρια και βόμβες μολότοφ στον Τελικό
ΕΛΛΑΔΑ

Χούλιγκαν με τσεκούρια και βόμβες μολότοφ στον Τελικό

Τέσσερις ποινικές δικογραφίες σχημάτισαν ξεχωριστές αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής και όλες αποκαλύπτουν το «πλοστάσιο» των Χούλιγκαν. Οι οπαδοί στα επεισόδια με αφορμή τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, κουβαλούσαν αμέτρητα «δολοφονικά» όπλα. Αμέτρητες δολοφονικές ναυτικές φωτοβολίδες ευθείας βολής, εκρηκτικές βόμβες μολότοφ του μισού κιλού με προσαρμοσμένα γκαζάκια, τσεκούρια, ρόπαλα, πτυσσόμενες ράβδοι, […]

Τέσσερις ποινικές δικογραφίες σχημάτισαν ξεχωριστές αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής και όλες αποκαλύπτουν το «πλοστάσιο» των Χούλιγκαν.

Οι οπαδοί στα επεισόδια με αφορμή τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, κουβαλούσαν αμέτρητα «δολοφονικά» όπλα.

Αμέτρητες δολοφονικές ναυτικές φωτοβολίδες ευθείας βολής, εκρηκτικές βόμβες μολότοφ του μισού κιλού με προσαρμοσμένα γκαζάκια, τσεκούρια, ρόπαλα, πτυσσόμενες ράβδοι, κατσαβίδια, σιδηρογροθιές, πέτρες, μάρμαρα και καδρόνια ήταν μόνο μερικά από τα «όπλα», σύμφωνα με τα στοιχεία από τις δικογραφίες που δημοσίευσε ο «Ελεύθερος Τύπος».

Διαβάστε ακόμα:

Έκτακτη συνέλευση για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Συνέπεια των επεισοδίων ήταν ο τραυματισμός 6 αστυνομικών και 5 πολιτών, που μεταξύ άλλων υπέστησαν: τραύμα (τρύπα) από φωτοβολίδα ευθείας βολής στο γόνατο, εγκαύματα α’ βαθμού, τραυματισμό στο μάτι, κατάγματα δακτύλων, σπάσιμο δοντιών, δεκάδες ράμματα από εκτεταμένα τραύματα από αντικείμενα και μαχαίρια, εκχυμώσεις και κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Άγρια επεισόδια με ξύλο, φωτιές και μολότοφ

Ως ενδεικτικό παράδειγμα της βιαιότητας των επιθέσεων αξίζει να σημειωθεί η περίπτωση 15χρονου αθλητή πυγμαχίας και πολεμικών τεχνών, ο οποίος- όταν επιχείρησαν να τον συλλάβουν οι αστυνομικοί καθώς συμμετείχε στις επιθέσεις εναντίον του- επιστράτευσε τις πυγμαχικές ικανότητές του, ενώ όταν ακινητοποιήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του μία κουκούλα full face και μία χρυσή σιδερογροθιά.

Διαβάστε ακόμα:

Η τιμωρία της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει στις 10 Μαΐου, δύο ημέρες πριν από τον τελικό, όταν οπαδοί της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού συγκρούστηκαν σε διαδοχικές περιπτώσεις, με ανταλλαγή φωτοβολίδων, βομβών μολότοφ και αντικειμένων, ενώ έκαναν και επιθέσεις εναντίον των ΜΑΤ.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στο ΟΑΚΑ, πριν αλλά μετά τον τελικό, τόσο μεταξύ οπαδών, όσο και με επιθέσεις των τελευταίων σε αστυνομικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις