Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φίλης για Κουφοντίνα: «Κινδυνεύει να πεθάνει»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης για Κουφοντίνα: «Κινδυνεύει να πεθάνει»

Για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα μίλησε ο Νίκος Φίλης. «Κινδυνεύει να πεθάνει. Διάβασα την έκθεση της αρμοδίου γιατρού. Ο Κουφοντίνας αυτό που ζητεί είναι να μην εξαιρεθεί από το νόμο, να μην μπορεί να παίρνει άδειες. Άλλο τι γινόταν τότε και καταδικάστηκαν από τα δικαστήρια για τις πράξεις τους και άλλο σήμερα τι […]

Για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα μίλησε ο Νίκος Φίλης.

«Κινδυνεύει να πεθάνει. Διάβασα την έκθεση της αρμοδίου γιατρού. Ο Κουφοντίνας αυτό που ζητεί είναι να μην εξαιρεθεί από το νόμο, να μην μπορεί να παίρνει άδειες. Άλλο τι γινόταν τότε και καταδικάστηκαν από τα δικαστήρια για τις πράξεις τους και άλλο σήμερα τι δικαιώματα έχουν ως πολίτες φυλακισμένοι. Εγώ είμαι υπέρ του να εφαρμοστεί ο νόμος», εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΘΕΜΑ 104,6.

Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί να δίνει η πολιτεία το δικαίωμα μιας εκδικητικής τακτικής απέναντι στους κρατουμένους. Δεν ξέρω ποιος θα πάρει την ευθύνη αν του συμβεί κάτι κακό. Άλλωστε ο ίδιος Κουφοντίνας δεν είναι από τους ανθρώπους που θα υποχωρήσουν εύκολα. Το ξέρουμε, βεβαίως, εκτελεστής ήταν».

Διαβάστε ακόμα: Έκτορας Κουφοντίνας: Πιστεύουν θα τον λυγίσουν μετά από 21 χρόνια στη 17Ν;

Όσο αφορά στο Σκοπιανό, επεσήμανε: «Εάν οι βουλευτές ψηφίσουν με τη συνείδησή τους η πλειοψηφία θα είναι πολύ μεγάλη. Αν μπουν κομματικές γραμμές τότε θα είναι άλλο το αποτέλεσμα. Το Σύνταγμα δεν επιβάλει 180. Η καλή πολιτική σκοπιμότητα επιβάλει να επιδιώξουμε το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη Βουλή. Να περάσει και με 200» είπε χαρακτηριστικά.

«Η ανάγκη επίλυσης του Σκοπιανού ξεκίνησε με αρνητικό συσχετισμό στην κοινωνία από τους φόβους -μερικοί εκ των οποίων είναι πραγματικοί- η κοινή γνώμη αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να κλείσει το Μακεδονικό με επωφελείς εθνικά όρους».

Ο πρώην υπουργός Παιδείας τόνισε, επίσης, ότι θα πρέπει να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για την υπόθεση προσθέτοντας ότι αυτό θα γίνει «όταν κρίνει ο υπουργός Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός».

Διαβάστε ακόμα: Στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κουφοντίνας

«Δεν γνωρίζω ποιο είναι το timing, τι έχει συμφωνηθεί και τι απομένει. Έχω εμπιστοσύνη ότι η κυβέρνηση κάνει τις κατάλληλες κινήσεις. Η συμφωνία είναι κάτι που αφορά εν συνόλω την κυβέρνηση και πρώτα από όλα τον πρωθυπουργό. Ο κ. Κοτζιάς έφερε σε πέρας τη δουλειά που του ανέθεσαν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις