Viral ο ημίγυμνος Γκάουλαντ: “Εδώ δεν κολυμπούν Ναζί”

ΚΟΣΜΟΣ

Viral ο ημίγυμνος Γκάουλαντ: “Εδώ δεν κολυμπούν Ναζί”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Θύμα κλοπής έπεσε ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Afd στη Γερμανία Αλεξάντερ Γκάουλαντ. Ενώ κολυμπούσε σε λίμνη κοντά στο σπίτι του, κάποιος του έκλεψε τα ρούχα, αναγκάζοντάς τον να πάει ως το τμήμα μόνο με το μαγιό. Ο κλέφτης, που άρπαξε το πουκάμισο και το παντελόνι του 77χρονου Αλεξάντερ Γκάουλαντ, άφησε μάλιστα πίσω του γραμμένο το […]

08.06.2018 | 15:02

Θύμα κλοπής έπεσε ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Afd στη Γερμανία Αλεξάντερ Γκάουλαντ.

Ενώ κολυμπούσε σε λίμνη κοντά στο σπίτι του, κάποιος του έκλεψε τα ρούχα, αναγκάζοντάς τον να πάει ως το τμήμα μόνο με το μαγιό.

Ο κλέφτης, που άρπαξε το πουκάμισο και το παντελόνι του 77χρονου Αλεξάντερ Γκάουλαντ, άφησε μάλιστα πίσω του γραμμένο το σύνθημα «Εδώ δεν κολυμπούν Ναζί!».

Η αστυνομία δεν έχει βρει ακόμη τον δράστη.

«Κουτσουλιά της επιτυχημένης γερμανικής ιστορίας Χίτλερ και Ναζί»

Ο Γκάουλαντ δεν έχει υπερασπιστεί ποτέ δημοσίως το ναζιστικό καθεστώς, αλλά υποστηρίζει πως οι Γερμανοί πρέπει να πάψουν να ζητούν συγνώμη για το παρελθόν τους.

Πρόσφατα μάλιστα χαρακτήρισε τη ναζιστική Γερμανία ως «μία κουτσουλιά στην πάνω από χίλια χρόνια επιτυχή γερμανική ιστορία», σχόλιο που πυροδότησε έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός της Γερμανίας.

Ανάλογα σχόλια είχε κάνει και τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν δήλωσε: «αν οι Γάλλοι δικαίως περηφανεύονται για τον αυτοκράτορά τους κι οι Βρετανοί για τον Νέλσονα και τον Τσόρτσιλ, έχουμε και εμείς το δικαίωμα να καυχόμαστε για τα επιτεύγματα των Γερμανών στρατιωτών σε δύο παγκόσμιους πολέμους».

Περίπου μιάμιση εβδομάδα μετά από εκείνες τις δηλώσεις η ΑfD βγήκε τρίτη στις εκλογές κι έγινε το πρώτο ακροδεξιό κόμμα που μπήκε στη Μπούντεσταγκ από την εποχή των Ναζί.

Exit mobile version