Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εντοπίστηκαν σπείρες παιδικής πορνογραφίας
ΚΟΣΜΟΣ

Εντοπίστηκαν σπείρες παιδικής πορνογραφίας

Οι αρμόδιες Αρχές εντόπισαν σπείρες παιδικής πορνογραφίας στην Κύπρο. Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, η αστυνομία έχει εντοπίσει τόσο θύτες όσο και θύματα διεθνών σπειρών παιδικής πορνογραφίας. «Το πρόβλημα στην Κύπρο είναι αρκετά σοβαρό και παρατηρείται αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια. Δεν σημαίνει όμως ότι αυξήθηκαν ξαφνικά τα κρούσματα. Κρούσματα πάντα υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν», […]

Οι αρμόδιες Αρχές εντόπισαν σπείρες παιδικής πορνογραφίας στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, η αστυνομία έχει εντοπίσει τόσο θύτες όσο και θύματα διεθνών σπειρών παιδικής πορνογραφίας.

«Το πρόβλημα στην Κύπρο είναι αρκετά σοβαρό και παρατηρείται αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια. Δεν σημαίνει όμως ότι αυξήθηκαν ξαφνικά τα κρούσματα. Κρούσματα πάντα υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν», εξέφρασε ο αρμόδιος επί του θέματος Ανδρέας Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ.

Διαβάστε ακόμα: Σοκ! Υπαλληλοι της Disney και της Lego σε δίκτυο παιδικής πορνογραφίας

Ερωτηθείς για τα πιο συνηθισμένα – διαδεδομένα είδη αδικημάτων, σημείωσε πως «τα περισσότερα περιστατικά που αντιμετωπίζουμε στην Κύπρο σχετίζονται με την παιδική σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση μέσω του διαδικτύου και τις επιθέσεις σε συστήματα πληροφοριών».

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία, από την αρχή του χρόνου φέτος μέχρι τις 31 Μαΐου οι υποθέσεις που καταγγέλθηκαν στο Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέρχονται στις 126, με 65 από αυτές να αφορούν υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας και τις 16 παράνομη επέμβαση (hacking).

Το 2017 οι υποθέσεις ανήλθαν συνολικά σε 305, ενώ το 2016 ήταν 310.

Σε ερώτηση για το πρόβλημα της παιδικής πορνογραφίας, ο κος Αναστασιάδης επεσήμανε πως, η ορθή ορολογία είναι παιδική σεξουαλική κακοποίηση ή παιδική σεξουαλική εκμετάλλευση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις