Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ο πιο απλός τρόπος να “κρατήσετε” το ψυγείο σας
PLUS

Ο πιο απλός τρόπος να “κρατήσετε” το ψυγείο σας

Αν δεν θέλεις να αγοράζεις ψυγείο κάθε τρεις και λίγο, οφείλεις να το φροντίζεις! Τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο λοιπόν θα πρέπει να κάνετε κάποιες απαραίτητες ενέργειες ώστε να μη χρειαστεί να το αλλάξετε ποτέ! Αρχικά βγάλτε το ψυγείο από την πρίζα και αδειάστε όλα τα τρόφιμα. Αφήστε το ψυγείο σας εκτός λειτουργίας για ένα […]

Αν δεν θέλεις να αγοράζεις ψυγείο κάθε τρεις και λίγο, οφείλεις να το φροντίζεις!

Τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο λοιπόν θα πρέπει να κάνετε κάποιες απαραίτητες ενέργειες ώστε να μη χρειαστεί να το αλλάξετε ποτέ!

Αρχικά βγάλτε το ψυγείο από την πρίζα και αδειάστε όλα τα τρόφιμα. Αφήστε το ψυγείο σας εκτός λειτουργίας για ένα 24ωρο με ανοικτές τις πόρτες.

Γιατί δεν πρέπει να βάζετε το γάλα στο πάνω ράφι του ψυγείου;

Στη συνέχεια ρίξτε μια ματιά στις οδηγίες χρήσης για το πού βρίσκεται και με ποιον τρόπο μπορείτε να αφαιρέσετε το σωληνάκι από το οποίο φεύγει το νερό της απόψυξης.

Αυτό το σωληνάκι, το οποίο είναι ενσωματωμένο με ένα κυπελλάκι, από τη χρήση συχνά μαζεύει άλατα, βουλώνει και προκαλεί πρόβλημα στη λειτουργία του ψυγείου.

Γεμίστε μία κατσαρόλα με νερό και ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Όταν βράσει ρίξτε μέσα το σωληνάκι για λίγα λεπτά μέχρι να βεβαιωθείτε ότι καθάρισε πλήρως.

Ψυγείο που μοσχοβολάει πάντα- Τα πιο απλά tips

Αφού κρυώσει λίγο το νερό στο οποίο έχετε ρίξει τη σόδα, με ένα βαμβακερό πανί καθαρίστε καλά εσωτερικά και εξωτερικά το ψυγείο σας και τοποθετήστε ξανά το σωληνάκι.

Βάλτε την πρίζα και πριν τοποθετήσετε ξανά τα τρόφιμα μέσα στο ψυγείο, αφήστε το να δουλέψει για περίπου μισή ώρα.

Ένα απλό κολπάκι για να δείτε αν το ψυγείο σας δουλεύει σωστά

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις