Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία

Τραγική φαίνεται πως είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα. Αυτό δείχνει νέα, μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ. Πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας «φωνάζουν» προβλήματα, όπως οι ελλείψεις προσωπικού, οι μεγάλες αναμονές, τα θέματα στη λειτουργία ιατρείων και οι ειδικότητες που εφημερεύουν τις μισές μέρες του μήνα. Για […]

Τραγική φαίνεται πως είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα.

Αυτό δείχνει νέα, μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ.

Πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας «φωνάζουν» προβλήματα, όπως οι ελλείψεις προσωπικού, οι μεγάλες αναμονές, τα θέματα στη λειτουργία ιατρείων και οι ειδικότητες που εφημερεύουν τις μισές μέρες του μήνα.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με την έρευνα, η περιφέρεια της Κρήτης έχει συνολικά 2.302 νοσοκομειακές κλίνες για πληθυσμό 621.000 κατοίκων. Αλλά διαθέτει μόλις 38 ανεπτυγμένες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Διαβάστε ακόμα: Η παραδοχή Ξάνθου για τα «κενά» στα νοσοκομεία

«Κάναμε μία μεγάλη έρευνα για την Υγεία, μαζί με τους εργαζόμενους και τους πολίτες στα νησιά. Και δεν είναι μόνο το καλοκαίρι με την βαριά τουριστική βιομηχανία… Σκεφτείτε τον χειμώνα, που οι μόνιμοι κάτοικοι αποκλείονται εκεί, χωρίς να έχουν μέσο για να διακομιστούν σε νοσοκομείο της ηπειρωτικής χώρας. Εκεί αντιμετωπίζουμε τεράστια έλλειψη γιατρών και υποδομών. », εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος στο Ραδιόφωνο 24/7

Και συμπλήρωσε: «Για παράδειγμα, στις Κυκλάδες δεν έχουμε καμία κλίνη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Στα Δωδεκάνησα έχουμε μόνο έξι κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Ρόδου. Σε Νάξο, Λήμνο και Σαντορίνη δεν μπορούν να γίνουν ούτε φυσιολογικοί τοκετοί, γιατί λείπουν γυναικολόγοι».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις