Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τα καλοκαιρινά ροφήματα είναι θερμιδικές «βόμβες»
ΥΓΕΙΑ

Τα καλοκαιρινά ροφήματα είναι θερμιδικές «βόμβες»

Η θερμοκρασία έχει ανέβει σημαντικά και όλοι μας αναζητούμε δροσιά και γλύκα στα αγαπημένα μας ροφήματα σε καφετέριες και άλλα καταστήματα. Ξέρετε, όμως, πόση ζάχαρη περιέχουν αυτά τα ροφήματα; Η μεγάλη έρευνα “Action on Sugar” που διεξήχθη πριν λίγα χρόνια στην Μ. Βρετανία, προκαλεί σοκ σε όποιον συνηθίζει να πίνει συχνά καφέδες και άλλα ροφήματα σε καφετέριες. […]

Η θερμοκρασία έχει ανέβει σημαντικά και όλοι μας αναζητούμε δροσιά και γλύκα στα αγαπημένα μας ροφήματα σε καφετέριες και άλλα καταστήματα.

Ξέρετε, όμως, πόση ζάχαρη περιέχουν αυτά τα ροφήματα; Η μεγάλη έρευνα “Action on Sugar” που διεξήχθη πριν λίγα χρόνια στην Μ. Βρετανία, προκαλεί σοκ σε όποιον συνηθίζει να πίνει συχνά καφέδες και άλλα ροφήματα σε καφετέριες.

Διαβάστε ακόμα:

Η πιο γλυκιά «τρέλα» για μικρούς και μεγάλους

Από την έρευνα σε 131 αρωματισμένα ροφήματα βρέθηκε ότι το 98% περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που καταρτίζονται από το Food Standards Agency.

To 35% μάλιτα των ροφημάτων περιέχουν την ίδια ή και περισσότερη ποσότητα ζάχαρης με την Coca Cola που περιέχει 9 κουταλάκια το κουτάκι.

Δείτε αναλυτικά την λίστα με τα χειρότερα ροφήματα, όπως την δημοσίευσε η Action on Sugar:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις