Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ποινή – μήνυμα για τον ληστή που χτυπούσε ανηλεώς τα θύματά του
ΕΛΛΑΔΑ

Ποινή – μήνυμα για τον ληστή που χτυπούσε ανηλεώς τα θύματά του

Του Πέτρου Καρσιώτη Ποινή – μήνυμα προς όσους κακοποιούς εισβάλουν σε σπίτια, αιχμαλωτίζουν, τρομοκρατούν και χτυπούν αλύπητα τα θύματά τους, για να αποκαλύψουν που έχουν φυλαγμένες τις οικονομίες τους, επέβαλε το Κακουργιοδικείο της Πάτρας σε έναν ληστή,  που επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα σε ανδρόγυνο. Αναζητούνται ακόμα δύο μέλη της συμμορίας Ενώ για την ίδια ληστρική εισβολή στο […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ποινή – μήνυμα προς όσους κακοποιούς εισβάλουν σε σπίτια, αιχμαλωτίζουν, τρομοκρατούν και χτυπούν αλύπητα τα θύματά τους, για να αποκαλύψουν που έχουν φυλαγμένες τις οικονομίες τους, επέβαλε το Κακουργιοδικείο της Πάτρας σε έναν ληστή,  που επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα σε ανδρόγυνο.

Αναζητούνται ακόμα δύο μέλη της συμμορίας

Ενώ για την ίδια ληστρική εισβολή στο σπίτι του ανδρόγυνου στο Ανήλιο Ζαχάρως Ηλείας, αναζητούνται ακόμη δύο δράστες, το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης έξι ετών στον δεύτερο συλληφθέντα, ο οποίος κατηγορήθηκε για απλή συνέργεια.

Εισέβαλαν στο σπίτι τον Ιούνιο του 2016

Η ληστρική εισβολή, που κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό του 66χρονου συζύγου, καταγράφηκε τη  νύχτα της 22ας  Ιουνίου του 2016.

Κοιμούνταν όταν αντίκρισαν τους ληστές

Ο ιδιοκτήτης κοιμόταν με τη σύζυγό του όταν ξύπνησε μαζί της έντρομος,  αντικρίζοντας πάνω από το προσκέφαλό τους, κουκουλοφόρους ληστές.

Τότε άρχιζε και ο εφιάλτης.

Δέχτηκαν χτυπήματα, απειλήθηκε η ζωή τους

Μέχρι τις 8.30 το πρωί, το ζευγάρι βρισκόταν στο έλεος των δύο ληστών. Δέχθηκαν χτυπήματα, απειλήθηκαν οι ζωές τους και κατέληξαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό τους μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, για μια… λεία που έφθανε το ποσό των 205 ευρώ.

Συνελήφθησαν ένα χρόνο μετά οι δύο από τους δράστες

Έναν χρόνο μετά, δυο Βούλγαροι ηλικίας 36 και 38 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν στη Μεσσηνία, ως δράστες της ληστείας και προφυλακίστηκαν, ενώ καταζητούνται και άλλοι δύο κακοποιοί της συμμορίας.

Ισόβια και 12 χρόνια κάθειρξη

Το δικαστήριο στο οποίο οδηγήθηκαν επέβαλε στον πρώτο   ισόβια κάθειρξη  και 12 χρόνια κάθειρξη για την πράξη της ληστείας, τελεσθείσας με ιδιαίτερη σκληρότητα, κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Έξι χρόνια στον δεύτερο για άλλη συνεργεία 

Ο δεύτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε   πέντε χρόνια κάθειρξη για τελεσμένη ληστεία και ‘ ενα χρόνο για απόπειρα, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι είχε απλή συνέργεια.

Οι περιγραφές που έγιναν στο δικαστήριο από τα θύματα των ληστών, ήταν ανατριχιαστικές.

Παρουσίασε στο δικαστήριο τα δόντια που του έσπασαν

Ο 66χρονος σήμερα θύμα της ληστείας που έζησε όπως είπε τα πάνδεινα, παρουσίασε στο δικαστήριο και τα… δόντια που του είχε σπάσει ο ένας από τους δύο καταδικασθέντες.

«Με χτύπησαν αλύπητα με γροθιές, Έζησα τον χειρότερο εφιάλτη»

«Ήταν ξημέρωμα», είπε. «Κοιμόμουν με τη σύζυγό μου, όταν ζήσαμε το χειρότερο εφιάλτη μέσα στο σπίτι μας.
Με χτύπησαν αλύπητα με γροθιές στο πρόσωπο, τόσο σκληρά, που έπαθα κάταγμα στη μύτη, μου έσπασαν τα δόντια, είχα τραύματα στο πρόσωπο και στην πλάτη».

«Χάσαμε τις αισθήσεις μας»

«Από τα χτυπήματα αλλά και το σοκ και εγώ και η σύζυγός μου χάσαμε τις αισθήσεις μας. Συνήλθαμε στο νοσοκομείο όπου μας μετέφεραν. Μας χτυπούσαν επί 2,5 ώρες, για να πούμε που έχουμε τα λεφτά».

Διαβάστε ακόμα: Διακινούσαν ναρκωτικά με… βάρδιες!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις