Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανατροπή στη 48ωρη απεργία στο λιμάνι του Πειραιά
ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή στη 48ωρη απεργία στο λιμάνι του Πειραιά

Αφού οι εργαζόμενοι στη διακίνηση των κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά συναντήθηκαν με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή αποφάσισαν την αναστολή της 48ωρης απεργίας τους. Η συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων και των εργοδοτών τους, έγινε παρουσία του γγ του υπουργείου Εργασίας, Αν. Νεφελούδη, του αρχηγού του […]

Αφού οι εργαζόμενοι στη διακίνηση των κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά συναντήθηκαν με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή αποφάσισαν την αναστολή της 48ωρης απεργίας τους.

Η συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων και των εργοδοτών τους, έγινε παρουσία του γγ του υπουργείου Εργασίας, Αν. Νεφελούδη, του αρχηγού του λιμενικού σώματος αντιναύαρχου Σταμάτιου Ράπτη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, ο κος Κουρουμπλής υποστήριξε πλήρως τα βασικά αιτήματα των εργαζομένων, που είναι η ένταξή τους στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών, καθώς και η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Διαβάστε ακόμα: Νέα ταλαιπωρία: Πώς θα κινηθούν μετρό, προαστιακός και ΟΣΕ

Με τη θέση του υπουργού συντάχθηκαν οι νομικοί εκπρόσωποι των εργοδοτών, των εργαζομένων, όπως και ο κ. Νεφελούδης.

Κατόπιν αιτήματος του υπουργού Ναυτιλίας, ο γγ του υπουργείου Εργασίας κάλεσε τις δύο πλευρές σε συνάντηση, στο γραφείο του, την Τρίτη 12 Ιουνίου, στις 12.30 για συνομιλίες επί τεχνικών ζητημάτων, με στόχο να ικανοποιηθούν και τα δύο αιτήματα των απεργών.

Σημειώνεται ότι λόγω της σημερινής κινητοποίησης των εργαζομένων, προκλήθηκε αναστάτωση στη διακίνηση των κοντέινερ.

Θυμίζουμε πως η ΕΝΕΔΕΠ με ανακοίνωσή της είχε καλέσει όλους τους εργαζομένους σε απεργία, ζητώντας άμεσα υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις, ένταξη των λιμενεργατών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, πλήρη απασχόληση αορίστου χρόνου και διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις