Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επ. Κεφαλαιαγοράς: Μήνυση κατά της Folli Follie
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Μήνυση κατά της Folli Follie

Νέες εξελίξεις στο «οικονομικό θρίλερ» για το μέλλον της Folli Follie. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Οικονομικών Διευθυντών του Ομίλου Folli Follie και της Ασίας. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση προσφυγής στη Δικαιοσύνη, ελήφθη την περασμένη Τρίτη, κατά τη διάρκεια της πολύωρης έκτακτης συνεδρίασης του δ.σ. ης Επιτροπής. Διαβάστε […]

Νέες εξελίξεις στο «οικονομικό θρίλερ» για το μέλλον της Folli Follie.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Οικονομικών Διευθυντών του Ομίλου Folli Follie και της Ασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση προσφυγής στη Δικαιοσύνη, ελήφθη την περασμένη Τρίτη, κατά τη διάρκεια της πολύωρης έκτακτης συνεδρίασης του δ.σ. ης Επιτροπής.

Διαβάστε ακόμα:

Στον εισαγγελέα εφετών η υπόθεση της Folli Follie

Η Επιτροπή είχε ζητήσει από τη διοίκηση της FFG να παράσχει στοιχεία αναφορικά με τις οικονομικές της καταστάσεις, στον απόηχο των κατηγοριών του fund QCM.

Είχε προηγηθεί η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της FFG, έπειτα από αίτημα της ίδιας της εταιρείας, με την εποπτική αρχή να αναφέρει ως αιτιολογία πως η εισηγμένη “δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις”. 

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην αναφορά της προς την Εισαγγελία βασίζεται στις διατάξεις του Ν.1969/1991 (που αφορά εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου, αμοιβαία κεφάλαια, διατάξεις εκσυγχρονισμού και εξυγιάνσεως της κεφαλαιαγοράς και άλλες διατάξεις), αρ.76 παρ. 8 το οποίο σημειώνει ότι:

“Μέλη του διοικητικού συμβουλίου, διευθυντές και υπάλληλοι νομικών προσώπων, χρηματιστηριακοί εκπρόσωποι και χρηματιστές που εν γνώσει τους υποβάλλουν ψευδή ή ανακριβή στοιχεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή παραλείπουν την υποβολή στοιχείων ή παρεμποδίζουν με οποιονδήποτε τρόπο τη διενέργεια ελέγχου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ή δημοσιεύουν ψευδή ή ανακριβή οικονομικά στοιχεία για την επιχείρηση τους τιμωρούνται με φυλάκιση και χρηματική ποινή μέχρι πενήντα εκατομμύρια δραχμές”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις