Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ο Ερντογάν θέλει τις ψήφους των Κούρδων
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν θέλει τις ψήφους των Κούρδων

Τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητά από τους Κούρδους να τον ψηφίσουν. Ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στο Ντιγιάρμπακιρ, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι. Ενώπιον χιλιάδων ανθρώπων ο Ερντογάν δήλωσε, ότι το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) είναι αυτό […]

Τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητά από τους Κούρδους να τον ψηφίσουν.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στο Ντιγιάρμπακιρ, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι.

Ενώπιον χιλιάδων ανθρώπων ο Ερντογάν δήλωσε, ότι το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) είναι αυτό που έχει κάνει τα περισσότερα για την ανοικοδόμηση της περιοχής και για την επίτευξη ειρήνευσης έπειτα από δεκαετίες συγκρούσεων μεταξύ Κούρδων και του τουρκικού στρατού.

Διαβάστε ακόμα:

Ούτε να ακούσει για Podemos ο νέος Ισπανός πρωθυπουργός

Η περιοχή ζει «μια ειρήνη την οποία δεν έχει ξαναδεί στη διάρκεια των τελευταίων 40 ετών» και «το κράτος δεν ήταν ποτέ πριν τόσο κοντά στους πολίτες», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος διεκδικεί νέα θητεία στον θώκο.

Οι Κούρδοι αποτελούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τουλάχιστον το ένα πέμπτο του πληθυσμού της Τουρκίας και θα έχουν καθοριστικό ρόλο στις εκλογές της 24ης Ιουνίου. Πολλοί Κούρδοι αναμένεται να ψηφίσουν το Κόμμα Δικαιοσύνης των Λαών (HDP), το οποίο υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους, όμως το AKP μπορεί να βασίζεται σε μια σημαντική στήριξη των συντηρητικών θρησκευτικά Κούρδων.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις