Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / «Ξήλωσε» τον Πρωθυπουργό της Ιορδανίας
ΚΟΣΜΟΣ

«Ξήλωσε» τον Πρωθυπουργό της Ιορδανίας

Την παραίτησή του από τη θέση του πρωθυπουργού της Ιορδανίας φαίνεται πως υπέβαλε ο Χάνι Μούλκι. Σήμερα (4/6) Δευτέρα συναντήθηκε με τον βασιλιά Αμπντουλάχ και κατόπιν αυτού του ραντεβού, όπως δήλωσε επίσημη πηγή, παραιτήθηκε. Η εν λόγω απόφαση του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ έγινε σε μια προσπάθεια να κατευνάσει την οργή των πολιτών για την οικονομική πολιτική, εν […]

Την παραίτησή του από τη θέση του πρωθυπουργού της Ιορδανίας φαίνεται πως υπέβαλε ο Χάνι Μούλκι.

Σήμερα (4/6) Δευτέρα συναντήθηκε με τον βασιλιά Αμπντουλάχ και κατόπιν αυτού του ραντεβού, όπως δήλωσε επίσημη πηγή, παραιτήθηκε.

Η εν λόγω απόφαση του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ έγινε σε μια προσπάθεια να κατευνάσει την οργή των πολιτών για την οικονομική πολιτική, εν μέσω των μεγαλύτερων διαδηλώσεων των τελευταίων τουλάχιστον πέντε ετών, σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές.

Διαβάστε ακόμα: Ένα ουίσκι με λίγο… Τραμπ! Τα απίστευτα παγάκια, για καλό σκοπό (pics)

Πρόκειται για κίνηση που αποσκοπούσε στην αποφυγή θυμού για τις οικονομικές πολιτικές που προκάλεσαν τις μεγαλύτερες διαμαρτυρίες εδώ και χρόνια.

Εκατοντάδες είναι οι Ιορδανοί που διαδηλώνουν στο Αμάν και σε άλλες πόλεις του βασιλείου, απαιτώντας την «πτώση της κυβέρνησης», αποκλείοντας δρόμους και βάζοντας φωτιά σε ελαστικά αυτοκινήτων.

Τις διαδηλώσεις προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει κατά 5,5% την τιμή του μαζούτ και κατά 19% εκείνην του ηλεκτρικού ρεύματος, πριν από ένα νέο σχέδιο για τον φόρο εισοδήματος.

Το μέτρο επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή από σήμερα τα μεσάνυχτα, με τον βασιλιά να διατάσσει να… παγώσουν αυτές οι αυξήσεις των τιμών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις