Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Δεκάδες νεκροί από έκρηξη ηφαιστείου, τους παρέσυρε η λάβα (vids)
ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες νεκροί από έκρηξη ηφαιστείου, τους παρέσυρε η λάβα (vids)

Τραγωδία με τουλάχιστον 25 νεκρούς στη Γουατεμάλα, από την έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγο. Τεράστιες ποσότητες λάβας και μια πυκνή στήλη μαύρου καπνού και τέφρας έφτασαν σε μεγάλο ύψος και παρέσυραν στον θάνατο δεκάδες ανθρώπους. Ήταν σαν «ένα ποτάμι λάβας» να «υπερχείλισε»: «έπληξε το χωριό Ελ Ροδέο. Υπάρχουν τραυματίες, άνθρωποι που κάηκαν, υπάρχουν νεκροί», είπε ο […]

Έκρηξη ηφαιστείου στη Γουατεμάλα

Τραγωδία με τουλάχιστον 25 νεκρούς στη Γουατεμάλα, από την έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγο.

Τεράστιες ποσότητες λάβας και μια πυκνή στήλη μαύρου καπνού και τέφρας έφτασαν σε μεγάλο ύψος και παρέσυραν στον θάνατο δεκάδες ανθρώπους.

Ήταν σαν «ένα ποτάμι λάβας» να «υπερχείλισε»: «έπληξε το χωριό Ελ Ροδέο. Υπάρχουν τραυματίες, άνθρωποι που κάηκαν, υπάρχουν νεκροί», είπε ο Σέρχιο Καμπάνιας, γενικός γραμματέας της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Γουατεμάλας.

Η έκρηξη προκάλεσε τη διακοπή της λειτουργίας του μοναδικού διαδρόμου του διεθνούς αεροδρομίου της πρωτεύουσας. Ο διάδρομος έκλεισε εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας, για να μην κινδυνεύσουν τα αεροσκάφη και το επιβατικό κοινό.

Το ηφαίστειο απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας και βρίσκεται κοντά στην Αντίγουα, μια πόλη της αποικιοκρατικής εποχής που είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Φρικτός θάνατος για φάλαινα από πλαστικά

Εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι απομακρύνθηκαν από το θέρετρο La Reunion, όπου βρίσκεται ένα γήπεδο γκολφ, κοντά στην Αντίγουα.

Σύμφωνα με τον Καμπάνιας, «ένας ποταμός λάβας υπερχείλισε και έθαψε το χωριό Ελ Ροδέο». Ο Καμπάνιας είπε ότι τουλάχιστον ένας από τους νεκρούς είναι στέλεχος της υπηρεσίας του.

«Δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει να φθάσουμε στο χωριό Λα Λιμπερτάδ, εξαιτίας της λάβας», και «ίσως υπάρχουν και εκεί νεκροί».

Αξιωματούχοι προέτρεψαν τους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις