Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τρόμος: Οροθετική, τοξικομανής δάγκωσε νοσηλευτή
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρόμος: Οροθετική, τοξικομανής δάγκωσε νοσηλευτή

Ένα ακόμα επικίνδυνο περιστατικό σε νοσοκομείο, γίνεται γνωστό μετά από καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ. Οροθετική, τοξικομανής νοσηλευόμενη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο δάγκωσε νοσηλευτή. Η ασθενής η οποία νοσηλευόταν στο λεγόμενο Τμήμα Ευεργετών του νοσοκομείου, είχε εισαχθεί με εισαγγελική εντολή. Είναι επί χρόνια χρήστης ουσιών, διαγνωσμένη πλέον με ηπατίτιδα C και με τον ιό HIV. Έχει νοσηλευτεί αρκετές […]

Τοξικομανής δάγκωσε νοσηλευτή

Ένα ακόμα επικίνδυνο περιστατικό σε νοσοκομείο, γίνεται γνωστό μετά από καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Οροθετική, τοξικομανής νοσηλευόμενη στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο δάγκωσε νοσηλευτή.

Η ασθενής η οποία νοσηλευόταν στο λεγόμενο Τμήμα Ευεργετών του νοσοκομείου, είχε εισαχθεί με εισαγγελική εντολή. Είναι επί χρόνια χρήστης ουσιών, διαγνωσμένη πλέον με ηπατίτιδα C και με τον ιό HIV.

Έχει νοσηλευτεί αρκετές φορές, με την τελευταία νοσηλεία να έρχεται καθώς έβαλε φωτιά στο σπίτι όπου κατοικεί η μητέρα της.

Θρήνος: Πέθανε στο γαμήλιο τραπέζι της κόρης του

Την ώρα που νοσηλευτές έτρεξαν να σταθεροποιήσουν την «εκτός εαυτού» κατάσταση, εκείνη επιτέθηκε και δάγκωσε τον έναν.

Το γεγονός ότι έχει βαρύ ιικό φορτίο κινητοποίησε αμέσως το νοσοκομείο. Ο νοσηλευτής άρχισε να λαμβάνει προληπτική φαρμακευτική αγωγή για τυχόν μόλυνσή του με τον ιό της ηπατίτιδας C.

Η υποστελέχωση και η εντατικοποίηση της εργασίας στο Δρομοκαΐτειο  έχει επισημανθεί και καταγγελθεί από τους εργαζόμενους πολλές φορές.

«Ένα εκρηκτικό μείγμα νοσηλευομένων που αποτελείται από έντονα διεγερτικούς, παραβατικούς ασθενείς, χρήστες τοξικών ουσιών και προβαίνουν λόγω της ψυχικής τους κατάστασης σε πράξεις βίας καθημερινώς έναντι των εργαζομένων, είναι η καθημερινότητα που καλούνται να διαχειριστούν οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

H ΠΟΕΔΗΝ καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αντί να προγραμματίζει τη συρρίκνωση του ψυχιατρικού νοσοκομείου, να θωρακίσει το Δρομοκαϊτειο με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να υπάρχει δυνατότητα για παροχή ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας διοργανώνει την Τρίτη 12/6/18, στις 9.00π.μ, συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από τη Βουλή με αποκλεισμό τη Βασιλίσσης Σοφίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις