Αθήνα

°C

Κυριακή

25

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Για προσπάθεια σπίλωσης κάνει λόγο ο… Φωτόπουλος!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για προσπάθεια σπίλωσης κάνει λόγο ο… Φωτόπουλος!

Για προσπάθεια σπίλωσης της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ  και του ιδίου κάνει λόγο ο Νίκος Φωτόπουλος, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, με αφορμή την πρόσφατη δίκη για απάτη και για πολυτελή ταξίδια στο εξωτερικό των μελών του συνδικάτου, με έξοδα της επιχείρησης. Ο κύριος Φωτόπουλος υποστηρίζει ότι δέχεται αυτός και η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ άδικη επίθεση, αφού από τα 4 […]

Για προσπάθεια σπίλωσης της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ  και του ιδίου κάνει λόγο ο Νίκος Φωτόπουλος, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, με αφορμή την πρόσφατη δίκη για απάτη και για πολυτελή ταξίδια στο εξωτερικό των μελών του συνδικάτου, με έξοδα της επιχείρησης.

Ο κύριος Φωτόπουλος υποστηρίζει ότι δέχεται αυτός και η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ άδικη επίθεση, αφού από τα 4 αδικήματα που τον βάραιναν, καταδικάστηκε μόνο για το ένα- για την απάτη- ενώ αθωώθηκε για τα άλλα 3, αφού το Ελληνικό Δημόσιο και η Δημόσια Επιχείρηση δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο.

Όπως επισημαίνει ο κ. Φωτόπουλος, τον βάραιναν 4 κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες το Ελληνικό Δημόσιο και η ΔΕΗ ζημιώθηκαν κατά 10.883.159 ευρώ, ωστόσο «ούτε η ΔΕΗ ούτε το Δημόσιο δεν ήρθαν ως μάρτυρες κατηγορίας, γιατί δεν θεωρούν ότι ζημιώθηκαν».

Αναφέρει ακόμη ότι αθωώθηκε για τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, που ήταν συνέργεια σε απιστία που αφορά την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ηθική αυτουργία σε απιστία που αφορά την σύμβαση για κατάρτιση μελέτης ύψους 300.000 ευρώ και για ηθική αυτουργία σε απιστία για την υπογραφή σύμβασης δανείου ύψους 500.000 ευρώ.

Το ΣΔΟΕ ξεσκέπασε κύκλωμα με ποτά – μπόμπες (pics)

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή για απάτη που – όπως επισημαίνει – αφορά δαπάνες για ταξίδια, φιλοξενία ξένης αντιπροσωπείας, δικηγορικές αμοιβές για προσφυγή κατά του μνημονίου, κ.α., απόφαση για την οποία έχει ασκήσει έφεση.

Ο κ.Φωτόπουλος στη δήλωσή του αναλύει τι αφορούσε η κατηγορία της απάτης και δίνει τη δική του εξήγηση, εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη και τη βεβαιότητα ότι τόσο ο ίδιος όσο και όλοι όσοι κρίθηκαν ένοχοι θα αθωωθούν στο Εφετείο. Αναλυτικά, επισημαίνει:

«α. γιατί πήγαμε στη ΔΕΗ και πλήρωσε τιμολόγιο ξένης αντιπροσωπείας (Σέρβων) που είναι από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά τον κ. Ρακιντζή δεν έπρεπε να πληρώνονται έξοδα αντιπροσωπειών χωρών εκτός Ε.Ε. Αυτό (και πολύ σωστά) γίνονταν πάρα πολλά χρόνια πριν αναλάβω εγώ πρόεδρος.

β. γιατί πήγαμε στη ΔΕΗ και πλήρωσε δύο τιμολόγια σε δύο έγκριτους δικηγόρους για κατάθεση αίτησης ακύρωσης στο ΣτΕ και αγωγής στα αστικά δικαστήρια κατά του πρώτου μνημονίου.Κατά το κατηγορητήριο δεν έπρεπε η ΔΕΗ να πληρώσει τέτοιου είδους δαπάνη γιατί στρέφεται κατά των συμφερόντων της.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις 30 μολότοφ

γ. γιατί πήγαμε στη ΔΕΗ και πλήρωσε τέσσερα τιμολόγια για ταξίδια στο εξωτερικό που κατά το κατηγορητήριο δεν ήταν για εκπαιδευτικούς λόγους. Πέρα από το ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι από πουθενά (γιατί τα χρήματα αυτά είναι χρήματα δικά μας) να κάνουμε εκπαίδευση, όλα τα ταξίδια που κάναμε εμπεριείχαν και εκπαίδευση. Από πού προκύπτει κατά τον κ. Ρακιντζή ότι αυτά τα ταξίδια δεν ήταν εκπαιδευτικά; …Από το ότι πάνω στα τιμολόγια που προσκομίσαμε στη ΔΕΗ έγραφε σκέτο ταξίδι και …όχι ταξίδι για εκπαιδευτικούς λόγους!! Εάν θέλαμε να εξαπατήσουμε τη ΔΕΗ  αν μη τι άλλο θα φροντίζαμε τα τιμολόγια που αποστείλαμε στη ΔΕΗ να έγραφαν πάνω ταξίδι για εκπαιδευτικούς λόγους.

δ. γιατί πήγαμε στη ΔΕΗ και πλήρωσε δύο ταξίδια που δήθεν δεν έγιναν.  Τα συγκεκριμένα ταξίδια στα δεκάδες που ελέγχθησαν από το ΣΔΟΕ όπου δεν βρήκε καμία παρατυπία ήταν τα μοναδικά ταξίδια που αναβλήθηκαν με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής (ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΠΙΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ) και τα οποία πραγματοποιήθηκαν χωρίς η ΔΕΗ να πληρώσει πρόσθετες δαπάνες σε μεταγενέστερες ημερομηνίες. Το ένα έγινε στην Τουρκία και το άλλο στην Κοπεγχάγη.

ε. γιατί βάλαμε τη ΔΕΗ να πληρώσει το ½ δαπάνης για κατάρτιση μελέτης που δεν έγινε. Η μελέτη δεν έγινε με ευθύνη της εταιρίας που είχε αναλάβει να την καταρτίσει. Τα χρήματα που είχε πάρει προκαταβολικά τα επέστρεψε στη ΓΕΝΟΠ και η ΓΕΝΟΠ πίσω στην εταιρία που είχε κόψει το τιμολόγιο στη ΔΕΗ. Η ΔΕΗ δε ζημιώθηκε ούτε ένα ευρώ. Η αλληλουχία των καταβολών αποτελεί μέγιστη απόδειξη ότι δεν υπήρχε κανένας δόλος.

Τα χρήματα είχαν γραφτεί στα έσοδα της ΓΕΝΟΠ 6 μήνες πριν τον έλεγχο του ΣΔΟΕ, γεγονός που το ΣΔΟΕ το επισημαίνει στην έκθεσή του θεωρώντας ότι το μόνο “αδίκημα” ήταν φορολογική παράβαση.»

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις