Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σπιτικό μπέργκερ – Το κορυφαίο λάθος που τα χαλάει όλα
PLUS

Σπιτικό μπέργκερ – Το κορυφαίο λάθος που τα χαλάει όλα

Ψωμί, μπιφτέκι, δύο φέτες κίτρινο τυρί, μαρούλι, ντομάτα, φρέσκο κρεμμύδι και από πάνω σάλτσα είναι όσα θέλει το τέλειο μπέργκερ. Οι ζέστες άρχισαν και σίγουρα εκτός από την παραλία και τα κοκτέιλ, σκεφτόμαστε τις βραδιές μπάρμπεκιου. Ο Τζο Ισιντόρι, σεφ και συνιδιοκτήτης αλυσίδας μπεργκεράδικου στην Νέα Υόρκη αποφάσισε να αποκαλύψει τα μυστικά του για τέλειο […]

Ψωμί, μπιφτέκι, δύο φέτες κίτρινο τυρί, μαρούλι, ντομάτα, φρέσκο κρεμμύδι και από πάνω σάλτσα είναι όσα θέλει το τέλειο μπέργκερ.

Οι ζέστες άρχισαν και σίγουρα εκτός από την παραλία και τα κοκτέιλ, σκεφτόμαστε τις βραδιές μπάρμπεκιου.

Ο Τζο Ισιντόρι, σεφ και συνιδιοκτήτης αλυσίδας μπεργκεράδικου στην Νέα Υόρκη αποφάσισε να αποκαλύψει τα μυστικά του για τέλειο μπέργκερ σε όσους ετοιμάζονται για μπάρμπεκιου.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας  Burgers & Beer αποκάλυψε πως το μυστικό για ένα τέλειο μπέργκερ είναι στο μπιφτέκι.

Μία κίνηση που κάνουν οι περισσότεροι και είναι λάθος.

Must για το καλοκαίρι: Η νέα, φανταστική εκδοχή του τοστ

«Μην ψήνετε στο γκριλ στο μπιφτέκι. Τηγανίστε το καλύτερο σε ένα μαντεμένιο τηγάνι και κυρίως ποτέ μην το πατάτε με το χέρι σας ή με ένα κουτάλι την ώρα που αυτό ψήνετε» ανέφερε ο επιχειρηματίας.

Όσο για το τι κρέας να αγοράσεις, ο Τζο Ισιντόρι συνιστά το άπαχο μοσχαρίσιο κρέας για τα σπιτικά μπιφτέκια.

«Το πιο σημαντικό είναι να μην πλάθεις τεράστια τα μπέργκερ γιατί όσο πιο μικρά, τόσο και πιο ζουμερά θα είναι », ανέφερε ο Τζο.

Με αυτό, θα ξεχάσεις όσα ήξερες για την πανακότα

Σχετικά με το ψήσιμο, ο ίδιος αναφέρει πως δεν χρειάζεται να παιδευτείς πάνω από το τηγάνι, καθώς 4-5 λεπτά από την μία πλευρά και άλλο τόσο από την άλλη είναι ο σωστός χρόνος για το μπιφτέκι σου. Τέλος μην ξεχνάς πάλι, πως καλό θα ήταν να μην «ζουλάς» το κρέας όσο αυτό ψήνεται.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις