Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Συντάξεις: Πόσα χάνουν οι απόστρατοι
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντάξεις: Πόσα χάνουν οι απόστρατοι

Χάνουν τρεις συντάξεις οι απόστρατοι Μέχρι και τις τρεις θα φτάσουν οι απώλειες στις συντάξεις των αποστράτων μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών. Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, Βασίλης Ροζής, είπε ότι “με το νόμο Κατρούγκαλου ισοπεδωνόμαστε πλήρως”. Για τις χήρες κάτω των 52 ετών […]

Χάνουν τρεις συντάξεις οι απόστρατοι

Μέχρι και τις τρεις θα φτάσουν οι απώλειες στις συντάξεις των αποστράτων μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, Βασίλης Ροζής, είπε ότι “με το νόμο Κατρούγκαλου ισοπεδωνόμαστε πλήρως”.

Για τις χήρες κάτω των 52 ετών προβλέπει ότι θα παίρνουν 3 χρόνια σύνταξη και στη συνέχεια στα 67 έτη, ενώ τόνισε ότι «χοντρικά και κατά μέσο όρο κάθε συνάδελφος θα χάνει 200-300 ευρώ το μήνα».

Επικουρικές: Αναδρομικά από 200 έως 1.804 ευρώ

Αν συνυπολογιστεί, δε, και η μείωση του αφορολογήτου από το 2020 αυτό, όπως είπε ο κ. Ροζής, θα σημαίνει ότι «ένας απόστρατος θα χάνει 2-3 συντάξεις το χρόνο».

«Είμαστε μια ομάδα που έχει χάσει έως και το 60% των αποδοχών της στα χρόνια του Μνημονίου. Εγώ προσωπικά έχω μείωση 62% σε σχέση με τις αποδοχές του 2010» συμπλήρωσε ο κ. Ροζής και ως παράδειγμα της νέας κατάστασης είπε ότι «ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα παίρνει σύνταξη 1150 ευρώ. Σκεφτείτε τι θα συμβαίνει παρακάτω».

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις