Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Στο συρτάρι η υπόθεση για την υπεξαίρεση από θυρίδες
ΕΛΛΑΔΑ

Στο συρτάρι η υπόθεση για την υπεξαίρεση από θυρίδες

Στο συρτάρι η υπόθεση για την υπεξαίρεση από θυρίδες Στο «συρτάρι» η υπόθεση υπεξαίρεσης πολύτιμων αντικειμένων αξίας 2,7 εκατομμυρίων ευρώ από έξι υπαλλήλους τράπεζας στη Θεσσαλονίκη. Η ανακρίτρια για εγκλήματα διαφθοράς εκτιμά πως δεν υπάρχουν ενδείξεις και οι κατηγορούμενοι δεν χρειάζεται να δώσουν εξηγήσεις. Η υπόθεση είχε προκαλέσει: Από εννέα τραπεζικές θυρίδες που είχαν μισθώσει […]

υπεξαίρεση από θυρίδες

Στο συρτάρι η υπόθεση για την υπεξαίρεση από θυρίδες

Στο «συρτάρι» η υπόθεση υπεξαίρεσης πολύτιμων αντικειμένων αξίας 2,7 εκατομμυρίων ευρώ από έξι υπαλλήλους τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.

Η ανακρίτρια για εγκλήματα διαφθοράς εκτιμά πως δεν υπάρχουν ενδείξεις και οι κατηγορούμενοι δεν χρειάζεται να δώσουν εξηγήσεις.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει: Από εννέα τραπεζικές θυρίδες που είχαν μισθώσει 13 ιδιοκτήτες, αφαιρέθηκαν ρολόγια και χρυσαφικά, η αξία των οποίων προσεγγίζει τα 2,7 εκατ. ευρώ, χρυσές λίρες, όπως επίσης 100.000 ευρώ και 3.196 δολάρια ΗΠΑ σε μετρητά.

Η δικογραφία έχει επιστρέψει στα χέρια εισαγγελέα εφετών, ο οποίος καλείται, είτε να εγκρίνει την αρχειοθέτηση, είτε, σε περίπτωση διαφωνίας, να εισηγηθεί τη διενέργεια συμπληρωματικής ανάκρισης.

Τραπεζικοί υπάλληλοι έκλεβαν θυρίδες από το 1999

Στη δεύτερη περίπτωση, θα ζητηθεί από δικαστικό συμβούλιο να άρει τη διαφωνία.

Η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μηνυτών, οι οποίοι δεν κλήθηκαν να λάβουν γνώση των στοιχείων της δικογραφίας, ούτε να καταθέσουν.

Σύμφωνα με το thestival, οι συνήγοροι των συνολικά 13 μηνυτών βρέθηκαν το μεσημέρι στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τον τρόπο που περατώθηκε η δικογραφία, ενώ τόνισαν ότι οι εντολείς τους δεν κλήθηκαν να καταθέσουν στο πλαίσιο της διενεργηθείσας ανάκρισης.

Όπως επισήμαναν, τα επόμενα 24ωρα θα καταθέσουν υπόμνημα στον εισαγγελέα εφετών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις