Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πέθανε πρωταγωνίστρια από το «Ρετιρέ» (pic)
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε πρωταγωνίστρια από το «Ρετιρέ» (pic)

Στα 86 της έτη άφησε την τελευταία της πνοή μια εκ των πρωταγωνιστών του θρυλικού σήριαλ «Ρετιρέ». Σημείωσε μακρά καλλιτεχνική διαδρομή παίζοντας σε πολλές παραστάσεις και αρκετές κινηματογραφικές ταινίες. Ο λόγος για την ηθοποιό, Μαρία Μαρτίκα. Διαβάστε ακόμα: Θλίψη στο τελευταίο «αντίο» για τον Μιχάλη Δεσύλλα (pics) Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο Μάκης Δελαπόρτας με […]

Στα 86 της έτη άφησε την τελευταία της πνοή μια εκ των πρωταγωνιστών του θρυλικού σήριαλ «Ρετιρέ».

Σημείωσε μακρά καλλιτεχνική διαδρομή παίζοντας σε πολλές παραστάσεις και αρκετές κινηματογραφικές ταινίες. Ο λόγος για την ηθοποιό, Μαρία Μαρτίκα.

Διαβάστε ακόμα: Θλίψη στο τελευταίο «αντίο» για τον Μιχάλη Δεσύλλα (pics)

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο Μάκης Δελαπόρτας με ανάρτησή του στο Facebook.

«Έφυγε και η Μαρία Μαρτίκα….η αγαπημένη κυρία Θάλεια του θρυλικού μας “ΡΕΤΙΡΕ”. Σπουδαία θεατρίνα με σημαντικούς ρόλους στο θέατρο. Έφυγε στα 86 της χρόνια και είχε να εμφανιστεί περισσότερο από 20 χρόνια. Ζούσε μοναχικά με λίγους φίλους στο πλευρό της. Μαρία μου καλό σου ταξίδι! θα σε θυμάμαι πάντα….ο δικός σου Άλκης…..», έγραψε.

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Μαΐου 1932 σε μια μικρή συνοικία έξω από το λεκανοπέδιο της Αττικής. Είχε σπουδάσει στη σπουδαία Σχολή τού Θεάτρου Τέχνης, του δασκάλου Καρόλου Κουν.

Στο πανελλήνιο έγινε γνωστή από το σήριαλ «Ρετιρέ», όπου υποδύθηκε με μεγάλη επιτυχία την «κυρία Θάλεια», η οποία δεν άφηνε σε ησυχία τον γιο της Ιάσονα αλλά και τη νύφη της Ελένη.

Η ηθοποιός είχε να εμφανιστεί περισσότερο από 20 χρόνια στην τηλεόραση, επιλέγοντας να ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με λίγους φίλους στην καθημερινότητά της.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις