Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ιερώνυμος για Σκοπιανό: Δουλειά της Βουλής
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιερώνυμος για Σκοπιανό: Δουλειά της Βουλής

Για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό τοποθετήθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Όπως είπε, αυτό είναι δουλειά της Βουλής. «Δεν γινόμαστε Έλληνες μόνο μία στιγμή ή μία ημέρα. Έλληνες είμαστε κάθε μέρα, κάθε ώρα. Η Εκκλησία πήρε θέση. Είπε ξεκάθαρα ότι δεν δίνουμε πουθενά το όνομά μας, αλλά δεν είναι έργο της Εκκλησίας», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος, από τον […]

Ιερώνυμος για Σκοπιανό

Για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό τοποθετήθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Όπως είπε, αυτό είναι δουλειά της Βουλής.

«Δεν γινόμαστε Έλληνες μόνο μία στιγμή ή μία ημέρα. Έλληνες είμαστε κάθε μέρα, κάθε ώρα. Η Εκκλησία πήρε θέση. Είπε ξεκάθαρα ότι δεν δίνουμε πουθενά το όνομά μας, αλλά δεν είναι έργο της Εκκλησίας», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος, από τον Αυλώνα όπου βρέθηκε, για να παραστεί στα εγκαίνια της Λαογραφικής έκθεσης στο Πνευματικό Κέντρο.

«Η Εκκλησία δεν κάνει συλλαλητήρια, οι πολίτες εξέλεξαν Βουλή και η Βουλή είναι υπεύθυνη για αυτά. Οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι που ψηφίζουν και η Βουλή που διοικεί αυτόν τον τόπο», συμπλήρωσε.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος θα βρεθούν στη βόρεια Εύβοια, όπου θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ οι εκδηλώσεις για την αγιοκατάταξη του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη.

Σκοπιανό: Ναυάγιο ή διπλωματικό παιχνίδι;

Στο πλαίσιο αυτό θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Αυτές θα εφαρμοστούν σταδιακά και θα ισχύσουν σήμερα και έως τις 3 μ.μ. την Κυριακή.

Ειδικότερα, θα ισχύουν:

Απαγόρευση στάθμευσης όλων των οχημάτων στους χώρους των θρησκευτικών εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στους προσβάσιμους σε αυτούς χώρους.

Μονοδρόμηση της επαρχιακής οδού από διασταύρωση Ροβιών – Ιστιαίας, έως το χωριό Καλαμούδι, με κατεύθυνση προς την Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ.

Μονοδρόμηση της επαρχιακής οδού από το χωριό Καλαμούδι, έως τη διασταύρωση της εθνικής οδού Χαλκίδας – Αιδηψού, με κατεύθυνση προς το χωριό Ρετσινόλακος.

Απαγόρευση διέλευσης όλων των οχημάτων από τη διασταύρωση της παλαιάς εθνικής οδού Στροφυλιάς – Ιστιαίας (θέση ΄Μικρολίβαδο΄ – οικισμός Κερασιά), έως την Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ.

Σημειώνεται επίσης ότι, κατά τα χρονικά διαστήματα από 17:30 έως 18:15 και από 20:30 έως 21:15 του Σαββάτου (02-06-2018), καθώς και τα χρονικά διαστήματα από 07:00 έως 08:00 και 13:30 έως 14:30 της Κυριακής (03-06-2018), θα απαγορεύεται η διέλευση όλων των οχημάτων στις οδούς πλησίον της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυίδ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις