Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τα οφέλη της σοκολάτας για το μυαλό
ΥΓΕΙΑ

Τα οφέλη της σοκολάτας για το μυαλό

Το να τρως συχνά πυκνά σοκολάτα όχι μόνο δεν είναι κακό αλλά είναι και ωφέλιμο για την υγεία. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Appetite, όσοι κατανάλωσαν σοκολάτα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, παρουσίασαν σημαντική εξέλιξη στην ικανότητα να σκέφτονται ελεύθερα και δημιουργικά, ενώ βελτιώθηκε και η μνήμη τους. Διαβάστε ακόμα: Διαβήτης & διατροφή: Μύθοι και αλήθειες για το […]

Το να τρως συχνά πυκνά σοκολάτα όχι μόνο δεν είναι κακό αλλά είναι και ωφέλιμο για την υγεία.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Appetite, όσοι κατανάλωσαν σοκολάτα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, παρουσίασαν σημαντική εξέλιξη στην ικανότητα να σκέφτονται ελεύθερα και δημιουργικά, ενώ βελτιώθηκε και η μνήμη τους.

Διαβάστε ακόμα: Διαβήτης & διατροφή: Μύθοι και αλήθειες για το μήλο

Όπως αναφέρει και ο ψυχολόγος Merrill Ellias, ένας από τους επιστήμονες που διεξήγαγαν τη μελέτη, η σοκολάτα επηρεάζει τις λειτουργίες του εγκεφάλου.

Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 1000 άτομα κάνοντας διάφορα τεστ και καταγράφοντας το τι τρώνε. Όσοι, λοιπόν, από τους συμμετέχοντες έτρωγαν σοκολάτα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα είχαν περισσότερη πνευματική διαύγεια και παρουσίασαν αυξημένη εγκεφαλική λειτουργία.

Μπορούσαν να κάνουν δυο ή τρία πράγματα ταυτόχρονα, να θυμηθούν όσα έκαναν τις προηγούμενες ημέρες με μεγαλύτερη ακρίβεια και να απομνημονεύσουν πληροφορίες.

Για αυτό καλό είναι να εντάξουμε τη σοκολάτα στη διατροφή μας, αλλά χωρίς υπερβολές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις