Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας: 700 εκατ. ευρώ σε φοροελαφρύνσεις (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: 700 εκατ. ευρώ σε φοροελαφρύνσεις (vid)

Φοροελαφρύνσεις μέσα στο 2019 προανήγγειλε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ ο πρωθυπουργός. «Η διαρκής ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, γρήγορα, από το ’19 και μετά θα αρχίσει να μας αφήνει δημοσιονομικό χώρο, παρά τις δεσμεύσεις μας για 3,5% πλεόνασμα, που όχι μόνο τους πιάνουμε, αλλά τους υπερβαίνουμε αυτούς τους στόχους» είπε, τονίζοντας ότι «ανοίγονται δυνατότητες σταδιακής μεν αλλά ουσιαστικής φορολογικής […]

Φοροελαφρύνσεις μέσα στο 2019 προανήγγειλε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ ο πρωθυπουργός.

«Η διαρκής ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, γρήγορα, από το ’19 και μετά θα αρχίσει να μας αφήνει δημοσιονομικό χώρο, παρά τις δεσμεύσεις μας για 3,5% πλεόνασμα, που όχι μόνο τους πιάνουμε, αλλά τους υπερβαίνουμε αυτούς τους στόχους» είπε, τονίζοντας ότι «ανοίγονται δυνατότητες σταδιακής μεν αλλά ουσιαστικής φορολογικής ελάφρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα ότι «στο μεσοπρόθεσμο που θα καταθέσουμε στη Βουλή, για το 2019 προβλέπεται δημοσιονομικός χώρος άνω των 700 εκατ. ευρώ, για το 2020 κοντά στο 1,3 δισ. ευρώ».

Μητσοτάκης: «Θύμα της υπεροφορολόγησης ο τουρισμός»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μηνύματα, αναφερόμενος, όχι μόνο στον ελληνικό τουρισμό, αλλά και την οικονομία, την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο αλλά και την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σε λιγότερο από ένα μήνα από σήμερα η κυβέρνηση θα έχει τελειώσει με τις τελευταίες εκκρεμότητες της 4ης αξιολόγησης και «άρα με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα».

«Όλοι εργαζόμαστε επισταμένα για αυτό τον σκοπό και στα μέσα Ιουνίου θα είναι έτοιμο το τελευταίο νομοσχέδιο για την ψήφιση και των τελευταίων προαπαιτούμενων».

Τελευταία ευκαιρία για να μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Παράλληλα, όπως είπε, έως τα τέλη του Ιούνη θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διεργασίες για τις τελικές και οριστικές αποφάσεις που αφορούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Αναμένουμε λοιπόν μια συμφωνία καλά επεξεργασμένη ως προς τα χαρακτηριστικά της, με φιλόδοξη προοπτική και κατάλληλα προσαρμοσμένη στις μακροπρόθεσμες ανάγκες της ελληνικής οικονομίας» τόνισε, σημειώνοντας ότι η πρέπει να είναι «ικανή να πείσει τις αγορές και τη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά και με αξιώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις