Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης: «Θύμα της υπεροφορολόγησης ο τουρισμός»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Θύμα της υπεροφορολόγησης ο τουρισμός»

Θύμα της υπεροφορολόγησης είναι ο τουρισμός, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος. Για του λόγου το αληθές έδωσε δύο παραδείγματα, αυτά της επιβολής τέλους διανυκτέρευσης και της αύξησης του φόρου στις επιχειρήσεις. Όπως είπε «η μείωση των συντελεστεων είναι στο κέντρο της […]

Θύμα της υπεροφορολόγησης είναι ο τουρισμός, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Για του λόγου το αληθές έδωσε δύο παραδείγματα, αυτά της επιβολής τέλους διανυκτέρευσης και της αύξησης του φόρου στις επιχειρήσεις.

Όπως είπε «η μείωση των συντελεστεων είναι στο κέντρο της πολιτικής μας πρότασης» προσθέτοντας ότι «έχουμε περιθώρια μείωσης φορολογικών συντελεστών δεσμευόμενος για μείωση 20% εντός διετίας στον φόρο επιχειρήσεων και 30% μείωση του ΕΝΦΙΑ στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε ακόμα:

Καμμένος από Λάρισα: Παραγωγός χώρα φυσικού αερίου η Ελλάδα

Παράλληλα τόνισε ότι «έχουμε δεσμευτεί για επανεξέταση του τέλους διανυκτέρευσης» συμπληρώνοντας ότι «θα καταργηθεί εάν έχουμε τα δημοσιονομικά περιθώρια».

Ξεκαθάρισε, ακόμα, ότι ο ΦΠΑ στην εστίαση πρέπει να επιστρέψει άμεσα στο 13% υποστηρίζοντας ότι «θα δώσει αυτόματη ανακούφιση στο τουρισιτκό προιόν και θα αυξηθεί η φορολογική συμμόρφωση».

Κάλεσε τους επιχειρηματίες του τουρισμού σε μια συμφωνία αλήθειας. «Θα μειώσω φόρους και εισφορές, θα διευκολύνω τη ρευστότητα. Περιμένω από εσάς να είστε φορολογικά συνεπείς, να φροντίζετε τους εργαζόμενους σας, να φροντίζετε το περιβάλλον».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις