Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καμμένος από Λάρισα: Παραγωγός χώρα φυσικού αερίου η Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος από Λάρισα: Παραγωγός χώρα φυσικού αερίου η Ελλάδα

Στη Λάρισα βρέθηκε σήμερα (31/5) ο Πάνος Καμμένος από όπου σχολίασε τις ραγδαίες εξελίξεις στο ενεργειακό κομμάτι τις χώρας. Μαζί του και ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, στο πλαίσιο επίσκεψης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην 110 Πτέρυγα Μάχης. Σύμφωνα με το onlarissa. gr, οι δυο τους επισκέφθηκαν τη νέα Αμερικανική βάση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9, όπου συμμετείχαν […]

Στη Λάρισα βρέθηκε σήμερα (31/5) ο Πάνος Καμμένος από όπου σχολίασε τις ραγδαίες εξελίξεις στο ενεργειακό κομμάτι τις χώρας.

Μαζί του και ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, στο πλαίσιο επίσκεψης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην 110 Πτέρυγα Μάχης. Σύμφωνα με το onlarissa. gr, οι δυο τους επισκέφθηκαν τη νέα Αμερικανική βάση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9, όπου συμμετείχαν σε ενημερωτική σύσκεψη στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας των δύο κρατών.

«Η Ελλάδα σε λίγο καιρό γίνεται μία παραγωγός χώρα φυσικού αερίου και αργότερα ίσως και πετρελαίου και έχει ιδιαίτερη σημασία η στενή συνεργασία που έχουμε και η ασφάλεια την οποία παρέχει η παρουσία των ΗΠΑ εδώ», τόνισε ο κος Καμμένος.

Και συμπλήρωσε: «Αποδεικνύει τη στρατηγική συνεργασία της χώρας μας με τις ΗΠΑ, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και στα πλαίσια της δημιουργίας ενός ισχυρού άξονα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ενός άξονα σταθερότητας που η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο προς τα νότια, με στενές σχέσεις μέσω της Κύπρου, με το Ισραήλ, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που συμμετέχουν πλέον οι χώρες αυτές σε κοινές ασκήσεις με την πολεμική μας αεροπορία, μαζί με τις ΗΠΑ και τις άλλες συμμαχικές δυνάμεις.

Τον ιδιαίτερο ρόλο τη Σούδας σαν κύριο λιμάνι της συμμαχίας στη Μεσόγειο αλλά και τη Λάρισα που πλέον μετατρέπεται σε αεροπορικό κέντρο που όχι μόνο έχει σαν στόχο την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας, αλλά και τη στήριξη της συμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή. Ο ίδιος άξονας σταθερότητας προς τα βόρεια επεκτείνεται προς τις χώρες της Βαλκανικής, με τις οποίες στήνουμε πλέον στενές σχέσεις σε επίπεδο στρατιωτικό προκειμένου να μπορέσουμε να δώσουμε τη δυνατότητα, η ειρήνη, η σταθερότητα να επεκταθεί και στις περιοχές που υπάρχει αστάθεια».

Επιπλέον, ο κυβερνητικό στέλεχος εξήρε το έργο που επιτελείται στην 110 Πτέρυγα Μάχης, κάνοντας λόγο για «εξαιρετική δουλειά», ενώ συνεχάρη και τους πολίτες της Λάρισας, γιατί όπως είπε «βλέπουν με θετική ματιά αυτή τη συνεργασία».

Διαβάστε ακόμα: Καμμένος: «Kανείς δεν μπορεί να απειλήσει την πατρίδα μας»

«Είναι ευκαιρία για μένα να περάσω λίγο χρόνο με το προσωπικό του Αμερικανικού στρατού που βρίσκεται εδώ προσωρινά, αλλά είναι και μία ευκαιρία για να ευχαριστήσω το προσωπικό της 110 Πτέρυγας Μάχης για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν με το προσωπικό μας», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης.

Και προσέθεσε: «Είναι μία φανταστική επίδειξη του βάθους της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας που συζήτησαν ο κ. Τσίπρας με τον πρόεδρο Τραμπ τον περασμένο Οκτώβριο στην Ουάσινγκτον. Επίσης, αναδεικνύει το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας, ως ισχυρός σύμμαχός μας και ως χώρα που έχει εξαιρετική γεωγραφική θέση και δυνατότητες. Ως Αμερικανική κυβέρνηση εργαζόμαστε με τους Έλληνες συμμάχους για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στο Αιγαίο, το ανατολικό Αιγαίο και την ανατολική Ευρώπη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις