Η… χίπστερ συνταγή για ζουμερό burger

PLUS

Η… χίπστερ συνταγή για ζουμερό burger

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Αυτή είναι η λαχταριστή και εναλλακτική – χίπστερ συνταγή για ζουμερό burger. Μυστικό συστατικό, όπως φαίνεται στο mamapeinao. gr, είναι η σάλτσα μπύρας. Ο χρόνος προετοιμασίας φτάνει τα δέκα λεπτά και ο χρόνος εκτέλεσης τα 45. Οι μερίδες είναι για τέσσερα άτομα. Διαβάστε ακόμα: Must για το καλοκαίρι: Η νέα, φανταστική εκδοχή του τοστ Υλικά 500 γρ. […]

31.05.2018 | 11:15

Αυτή είναι η λαχταριστή και εναλλακτική – χίπστερ συνταγή για ζουμερό burger.

Μυστικό συστατικό, όπως φαίνεται στο mamapeinao. gr, είναι η σάλτσα μπύρας. Ο χρόνος προετοιμασίας φτάνει τα δέκα λεπτά και ο χρόνος εκτέλεσης τα 45.

Οι μερίδες είναι για τέσσερα άτομα.

Διαβάστε ακόμα: Must για το καλοκαίρι: Η νέα, φανταστική εκδοχή του τοστ

Υλικά

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 ψωμάκια για hamburger
  • 1/2 φλιτζ. μουστάρδα
  • 1/4 φλιτζ. μπύρα
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 4 φύλλα από μαρούλι πλυμένα
  • 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 4 φέτες τσένταρ

Εκτέλεση

  • Σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το κρύο νερό, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μοιράζουμε τον κιμά σε 4 ίσα μέρη και πλάθουμε στρογγυλά μπιφτέκια πάχους 1,5 εκ.
  • Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ψήνουμε τα μπιφτέκια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Λίγο πριν ψηθούν εντελώς, προσθέτουμε από πάνω από 1 φέτα τσένταρ για να λιώσει.
  • Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια σε πιατέλα και σβήνουμε τη φωτιά. Ανοίγουμε τα ψωμάκια οριζόντια. Τα βάζουμε στο τηγάνι για 1 λεπτό, γυρνώντας τα για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπύρας: σε μπολ αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, τη μπύρα, τη ζάχαρη και 1/2 κ.γλ. αλάτι.
  • Συνθέτουμε τα μπέργκερ: Αλείφουμε το ένα ψωμάκι με τη σάλτσα μπύρας. Προσθέτουμε από ένα φύλλο μαρουλιού, μία ροδέλα ντομάτας και ένα μπιφτέκι. Σκεπάζουμε με τα ψωμάκια και σερβίρουμε.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Exit mobile version