Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ρήμαζαν αυτοκίνητα και τα διέλυαν σε ανταλλακτικά (pics)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρήμαζαν αυτοκίνητα και τα διέλυαν σε ανταλλακτικά (pics)

Του Πέτρου Καρσιώτη Έκλεβαν αυτοκίνητα στην Αττική και τα διέλυαν σε ανταλλακτικά για τη μαύρη αγορά στη Θεσσαλονίκη! Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί είκοσι κλοπές οχημάτων διαφόρων τύπων, που μετά το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη, διαλύθηκαν στα εξ ων συνετέθησαν πίσω από τους τοίχους μάντρας εμπορίας ανταλλακτικών τροχοφόρων. Δικογραφία κατά δύο εμπλεκομένων Οι αστυνομικοί του Τμήματος εγκλημάτων Κατά […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έκλεβαν αυτοκίνητα στην Αττική και τα διέλυαν σε ανταλλακτικά για τη μαύρη αγορά στη Θεσσαλονίκη!

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί είκοσι κλοπές οχημάτων διαφόρων τύπων, που μετά το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη, διαλύθηκαν στα εξ ων συνετέθησαν πίσω από τους τοίχους μάντρας εμπορίας ανταλλακτικών τροχοφόρων.

Δικογραφία κατά δύο εμπλεκομένων

Οι αστυνομικοί του Τμήματος εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Θεσσαλονίκης σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος δύο εμπλεκομένων ημεδαπών, ηλικίας 48 και 58 ετών.

Κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές

Ο δεύτερος είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης για άλλα αδικήματα ενώ με τον πρώτο κατηγορείται επί πλέον για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική οργάνωση.

Από τον Απρίλιο του 2014 ξεκίνησε η δράση της ομάδας

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω μαζί με συνεργό τους, είχαν συστήσει συμμορία από τον Απρίλιο του 2014 έως τον Απρίλιο του 2017 έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό την κλοπή οχημάτων, την αποσυναρμολόγησή τους και την εν συνεχεία πώληση των ανταλλακτικών τους, αφού προηγουμένως παραποιούνταν και καταστρέφονταν τα στοιχεία ταυτοποίησής τους.

Έρευνα σε κατάστημα – μάντρα πώλησης μεταχειρισμένων ανταλλακτικών

Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε σε κατάστημα – μάντρα πώλησης μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων σε περιοχή του Δήμου Θέρμης, ιδιοκτησίας του 58χρονου, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός τμημάτων και ανταλλακτικών οχημάτων που προέρχονταν από τουλάχιστον είκοσι δύο  οχήματα, τα οποία είχαν αφαιρεθεί κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα από διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Στον Εισαγγελέα η δικογραφία

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων τμημάτων – ανταλλακτικών οχημάτων αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Διαβάστε ακόμα: «Λαβράκι» για τη Δίωξη – Μπλόκο σε φορτηγό με 200 κιλά κάνναβης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις