Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οι μαρτυρίες των παιδιών για τη φρίκη στη Λέρο
ΕΛΛΑΔΑ

Οι μαρτυρίες των παιδιών για τη φρίκη στη Λέρο

Τα τρία παιδιά κατέθεσαν στον Εισαγγελέα χτες (30/5), από τις 11.οο το πρωί ως τις 18.00. Σύμφωνα με το aegeanews. gr, αναμένεται να φθάσει στο νησί και ο αδερφός τους που παρουσιάζει νοητική στέρηση και φέρεται να ήταν και αυτός θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και πρέπει να εξεταστεί. Οι μαρτυρίες των παιδιών που περιλαμβάνουν όλη τη […]

Τα τρία παιδιά κατέθεσαν στον Εισαγγελέα χτες (30/5), από τις 11.οο το πρωί ως τις 18.00.

Σύμφωνα με το aegeanews. gr, αναμένεται να φθάσει στο νησί και ο αδερφός τους που παρουσιάζει νοητική στέρηση και φέρεται να ήταν και αυτός θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και πρέπει να εξεταστεί.

Οι μαρτυρίες των παιδιών που περιλαμβάνουν όλη τη φρίκη και την άρρωστη κατάσταση που ήταν η καθημερινότητά τους επί χρόνια, είναι κρίσιμες για τη σύνταξη του κατηγορητηρίου σε βάρος των δύο γονιών.

Διαβάστε ακόμα: «Σπάει» τη σιωπή του ο Δήμαρχος Λέρου

Τα τρία παιδιά εξετάσθηκαν από ψυχολόγο, ο οποίος αναμένεται να σκιαγραφήσει το ψυχολογικό τους προφίλ. Έως ότου ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες τα παιδιά θα παραμείνουν στην Κω.

Όσο για το πού θα μείνουν, ο μεγαλύτερος καθορίζει μόνος του το τι θα κάνει, όμως τα άλλα τρία θα τεθούν υπό την προστασία του κράτους και θα μεταφερθούν σε δομές προστασίας στην Αθήνα.

Οι δύο γονείς παραμένουν κρατούμενοι στην Κω, αφού μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος τους για κακουργηματικές πράξεις, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή (1/6).

«Ο πατέρας πολλές φορές χτυπούσε τα παιδιά και μάλιστα είχε τύχει να βρεθώ μπροστά σε ένα περιστατικό που χτυπούσε με καρέκλα στο κεφάλι τον γιο του με νοητική υστέρηση. Όταν έτυχε να μπω στη μέση για να τα σώσω, με απείλησε και μου είπε στην οικογένειά μου κάνω κουμάντο εγώ. Το ξύλο ήταν η καθημερινότητά του και τα παιδιά τα είχε κάνει να βλέπουν τον κόσμο και να φοβούνται», αναφέρει θεία των παιδιών στο protothema.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις