Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Έτσι θα είναι πάντα ασφαλές το ξύλο κοπής
PLUS

Έτσι θα είναι πάντα ασφαλές το ξύλο κοπής

Το ξύλο κοπής είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα στην κουζίνα. Συνήθως το ξεπλένουμε με λίγο νεράκι, άντε και λίγο απορρυπαντικό και τελειώσαμε. Καταρχήν, πρέπει να χρησιμοποιείτε διαφορετικό ξύλο κοπής για τα κρέατα και διαφορετικό για τα λαχανικά. Τα κρέατα έχουν πολλά μικρόβια όταν είναι ωμά και γι’αυτό το λόγο πρέπει να πλένουμε πολύ καλά […]

Το ξύλο κοπής είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα στην κουζίνα. Συνήθως το ξεπλένουμε με λίγο νεράκι, άντε και λίγο απορρυπαντικό και τελειώσαμε.

Καταρχήν, πρέπει να χρησιμοποιείτε διαφορετικό ξύλο κοπής για τα κρέατα και διαφορετικό για τα λαχανικά.

Τα κρέατα έχουν πολλά μικρόβια όταν είναι ωμά και γι’αυτό το λόγο πρέπει να πλένουμε πολύ καλά και τα χέρια μας αφού τα πιάσουμε καθώς και το μαχαίρι με το οποίο τα κόβουμε. Το ίδιο ισχύει και με το ξύλο κοπής.

Το tip για να μείνει φρέσκο το κομμένο κρεμμύδι

Για να καθαρίσετε το ξύλο κοπής στο οποίο κόβετε φρούτα και λαχανικά και να μη μυρίζει μετά από αυτά θα χρειαστείτε νερό, απορρυπαντικό πιάτων και μία πετσέτα.

Αφού βουτήξετε την πετσέτα σε ζεστό νερό στο οποίο έχετε προσθέσει και απορρυπαντικό πιάτων, τρίψτε το ξύλο κοπής.

Ξεπλύνετε την πετσέτα με νερό και τρίψτε ξανά αυτή τη φορά χωρίς σαπουνάδα. Ξεπλύνετε το ξύλο κοπής καλά και αφήστε το να στεγνώσει καλά πριν το αποθηκεύσετε.

Το λάθος που κάνεις και χαλάει το βούτυρο

Ένας καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το ξύλο κοπής και ταυτόχρονα στο οποίο έχετε κόψει κρέας είναι να βάλετε λίγο αλάτι και ξίδι πάνω σε μισή λεμονόκουπα να τρίψετε την επιφάνεια και από τις δύο πλευρές.

Μόλις το τρίψετε με την λεμονόκουπα, αφήστε το για 8-10 λεπτά να απομακρυνθούν οι άσχημες μυρωδιές. Πλύντε το ξύλο με νερό και απορρυπαντικό πιάτων χωρίς σφουγγάρι, αλλά με μια πετσετούλα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις