Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μουχαρέμ Ιντζέ: O ισχυρότερος αντίπαλος του Ερντογάν
ΚΟΣΜΟΣ

Μουχαρέμ Ιντζέ: O ισχυρότερος αντίπαλος του Ερντογάν

«Δεν έχουμε κανένα κοινό στοιχείο με τον Ερντογάν» δηλώνει σε συνέντευξη που παραχωρεί στη Deutsche Welle, ο Μουχαρέμ Ιντζέ. Λίγες ώρες πριν από την επίσκεψής του στη Θράκη, ο Μουχαρέμ Ιντζέ, υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα CHP, προκαλεί τον Ερντογάν. Ο Ιντζέ θεωρείται ο ισχυρότερος αντίπαλος του Ερντογάν στις εκλογές της […]

«Δεν έχουμε κανένα κοινό στοιχείο με τον Ερντογάν» δηλώνει σε συνέντευξη που παραχωρεί στη Deutsche Welle, ο Μουχαρέμ Ιντζέ.

Λίγες ώρες πριν από την επίσκεψής του στη Θράκη, ο Μουχαρέμ Ιντζέ, υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα CHP, προκαλεί τον Ερντογάν.

Ο Ιντζέ θεωρείται ο ισχυρότερος αντίπαλος του Ερντογάν στις εκλογές της 24ης Ιουνίου, τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας και ζητά πολιτική αλλαγή στη χώρα του.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, το CHP δεν επέλεξε τυχαία τον μαχητικό ομιλητή Μουχαρέμ Ιντζέ ως αντίπαλο του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στις τουρκικές προεδρικές εκλογές στις 24 Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμα:

Απειλές Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ για τα F-35

Σε αντίθεση με τον σχεδόν πάντα μειλίχιο πρόεδρο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Κεμάλ Κιλιτζάρογλου, ο καθηγητής φυσικής Μουχαρέμ Ιντζέ ξέρει πώς να ανεβάσει τους τόνους συμπαρασύροντας το ακροατήριό του ακόμα και με λαϊκιστικές κορώνες.

Μιλώντας στο μικρόφωνο της DW ο σημαντικότερος αντίπαλος του Ταγίπ Ερντογάν αρνείται κάθε ομοιότητα με τον τούρκο πρόεδρο: «Εγώ διαβάζω βιβλία, εκείνος μόνο περιλήψεις. Έχω πάρει πτυχίο, πιστεύω στη δημοκρατία, επιθυμώ μια ελεύθερη Τουρκία και πιστεύω στη επιστήμη. Τι κοινό μπορεί να έχουμε; Αν όμως μου επιτεθεί κάποιος απαντώ στην ίδια γλώσσα. Ίσως αυτό να είναι το μοναδικό κοινό που έχω με τον Ταγίπ Ερντογάν».

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ, ο οποίος θα μιλήσει αύριο, στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας, στην Κομοτηνή ενώπιον της μουσουλμανικής μειονότητας, εμφανίζεται βέβαιος για την επιτυχία του στις προεδρικές εκλογές και ισχυρίζεται ότι δεν λέει προεκλογικά ψέματα. Αναφερόμενος στο κουρδικό ζήτημα υπόσχεται ότι θα επιλυθεί, πάντα όμως μέσα στο κοινοβουλευτικό πλαίσιο: «Θα τα καταφέρουμε, πιστεύω στην δύναμη της αλλαγής», δηλώνει με αισιοδοξία.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις