Η πιο κρίσιμη φάση για το Σκοπιανό – «Κλειδώνει» το όνομα

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Η πιο κρίσιμη φάση για το Σκοπιανό – «Κλειδώνει» το όνομα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Σκοπιανό: Στην πιο κρίσιμη φάση είναι η ονομασία για τη γειτονική χώρα. Φαίνεται πως θα βγει λευκός καπνός σιγά σιγά με το τηλεφώνημα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ να είναι ιδιαίτερο σημαντικό, μια «ανάσα» πριν από την οριστική συμφωνία. Όπως αναφέρεται και στο protothema, εκτός απροόπτου συμφωνήθηκε ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια το […]

30.05.2018 | 08:20

Σκοπιανό: Στην πιο κρίσιμη φάση είναι η ονομασία για τη γειτονική χώρα.

Φαίνεται πως θα βγει λευκός καπνός σιγά σιγά με το τηλεφώνημα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ να είναι ιδιαίτερο σημαντικό, μια «ανάσα» πριν από την οριστική συμφωνία.

Όπως αναφέρεται και στο protothema, εκτός απροόπτου συμφωνήθηκε ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια το όνομα Βόρεια Μακεδονία (Citizen of Northern Macedonian).

Διαβάστε ακόμα: «Βέλη» κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό (vid)

Να σημειωθεί πως η ελληνική πλευρά περίμενε από την Κυριακή να επιλέξει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ανάμεσα στα δύο ονόματα που είχαν προκριθεί και να δεσμευτεί για το πολυπόθητο erga omnes.

Στον αντίποδα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι όλα μπορούν να καταρρεύσουν σε μία στιγμή. «Όλα δείχνουν πως η διαπραγμάτευση βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση και ότι όλα ισορροπούν πάνω σε μία κλωστή. Αυτή η κλωστή μπορεί να οδηγήσει σε επίλυση του ονοματολογικού ή να σπάσει και να οδηγήσει την διαπραγμάτευση στο κενό».

Πάντως, ο Ζάεφ, εμφανίζεται ιδιαιτέρως αισιόδοξος ως προς την έκβαση της διαδικασίας υποστηρίζοντας ότι, στις Πρέσπες οι δύο πρωθυπουργοί θα ανακοινώσουν την συμφωνία, χωρίς να υπάρξει ανάγκη περαιτέρω διαπραγμάτευσης.

Exit mobile version